Arrangören av Vértex 24 medelar att 2008 års arrangemang är spikat! Nu drar vi igång hårdsatsningen! Minst två lag ska med och vi SKA behålla bucklan!!

vertex07_7581.jpg
Foto: Stefan Regén (med Ulf Haases kamera).
Stockholm Speedskaters lag 1 vann Vértex 24 2007!

Okej, nu börjar planeringen inför Vértex 24 2008, 22-23 februari – nu ännu större och nu med mycket tuffare konkurrens från andra lag som vill peta ner oss från tronen! I år kanske tävlingen dessutom får SM-status.

Fredagen den 22 februari lyfter vi mot Ö–stersund och den spektakulära tävlingen Vértex 24 och glider i mål 24 timmar senare den 23 februari! Förra året mobiliserade vi två hela lag. Lag 1 bärgade åter hem bucklan till Stockholm. Lag 2 kämpade ända in på mållinjen om bronsplatsen mot Vértex Cykel som till slut gick segrande ut striden. Nu har vi förhoppningen om att ställa upp med minst två lag igen 2008!

Vértex 24 är en kul lagstafett- och solotävling som sträcker sig över ett helt dygn. Här mäts kraft, elegans och hög fart mot trötthet, taktik och god planering. Vértex 24 är en skridskotävling som de två gånger som tävlingen avgjorts, genomförts på en kilometerlång ovalbana på Ö–stersunds Travbana. Nu kommer tävlingen att genomföras på samma ställe men på innerplanen av själva travbanan vilket gör varvet kortare (800 m) men med bättre is och mera överskådligt.

Stockholm Speedskaters har vunnit båda de tävlingar som genomförts och vi släpper ogärna bucklan ifrån oss. Jonas Olofsson valde soloklassen 2007 och slutade på en fin 5:e-plats. Vi får se vilka i klubben som antar soloutmaningen 2008!

Lag 1 slog dessutom ett nytt rekord för tävlingen med 706 varv på den kilometerlånga isovalen i Ö–stersund. Stockholm Speedskaters lag 2 var med och slogs om en tredejplats ända in i slutet av tävlingen men fick ge sig mot elitcyklisterna i Vértex Cykelklubb. Dock lyckades lag 2 slå förra årets varvrekord på 666 varv. Lag 2 ökade tempot i slutet och med två varvs marginal slog de det gamla rekordet och slutade på 668 varv.

vertex07_7289b.jpg
Foto: Ulf Haase.
Johan Håmås växlar över till Martin Irestedt. Bakom dem växlar Stefan Régen över till Staffan Bergvall.

Vill du vara med så bestäm dig fort, vi måste nämligen boka flyg och vis av erfarenhet så måste vi vara ute i god tid för att få låga priser. SAS har platser kvar t/r för över tusenlappen vilket gäller för Fly Nordic också. Billigt!

Alla som anmäler sig kommer att få vara med och köra lika mycket eftersom vi delar in oss i grupper om fyra som varvar efter ett jämt schema som spänner över 24 timmar. Vi har förhoppningen att vi ska anmäla två lag till Vertex 24 och om du har ambitioner att kvala in i lag 1 så kommer vi vid ett par tillfällen från och med att isen är spolad på Ö–stermalms IP att ha ett antal kvaldagar, där du får möjligheten kvalköra dig in bland de 10 till 12 åkare som får köra i lag 1. Vi kommer att utse en lagkapten som håller i dessa uttagningar och som också kommer att ingå i lag 1. Vi återkommer med regler för detta och datum för kvaldagar.

jonas-olofsson.jpg
Jonas Olofsson, oerhört trött men lycklig över sin 5:e-plats i soloklassen. 

Här är en artikel av Anders Burman om nästa års Vértex 24.

Här är hemsidan för 2007 års tävling för dig som vill veta hur det hela går till.

Och här är tidigare redaktionellt material om vår uppladdning inför Vértex 24 2007 och hur det gick:

15 december 2006.

4 mars 2007

10 mars 2007

11 mars 2007

För den som vill se ett underbart bildreportage så rekommenderar jag er verkligen att gå in på Ulf Haases hemsida och länka in er på “Vértex 24 h 2007” under “Updates”-länken på hemsidan. Klicka här!

Är du intresserad av att delta så anmäl dig senast den 16 oktober till compete@speedskaters.se. Vilket lag du kommer med i avgör vi senare som sagt men flygbiljetten bör du boka nu!

vertex07_7584b.jpg
Foto: Stefan Regén (med Ulf Haases kamera).
Lag 1 överst på prispallen.
Bakre raden: Antonio Gozzo, Martin Irestedet, Måns Diedrichs, Johan Håmås.
Knästående: Richard Holmberg, Johan Cerne, Karolin Palmertz Cerne, Ulf Haase, Rudi Eichler, Håkan Landin.

andralaget.jpg
Foto: Måns Diedrichs.
Lag 2 strax utanför prispallen.
Bakre raden: Aadu Määnik, Stefan Regén, Anders Lindström, Janne Andersson.
Mittenraden: Benny Nilsson, Christina Wahlstedt, Erik Rosengren, Jan Herrström.
Främre raden: Staffan Bergvall, Johan Hellström, Anders Kamb.

///red