Arrangören av Alliansloppet framröstade som vinnare av Stockholm Speedskaters Stora Pris!

stora-pris.jpg

Stockholm Speedskaters Stora Pris som delas ut till den eller de som på något sätt, stort som litet, bidrar till att hjälpa rullskridskosporten att verka och/eller utvecklas över tiden går i år till arrangören av Alliansloppet 2007!

Stort grattis Magnus Larsson, Magnus Eriksson, Ingemar Ljung, Ulf Nyström och Michael Johansson, arrangörer av 2007 års upplaga av Alliansloppet, till 2007 års utmärkelse av “Stockholm Speedskaters Stora Pris” som delas ut under vecka 41-42 i Stockholm!

Motiveringen till att priset går till arrangören av Alliansloppet har sin grund i på vilket sätt man genomförde tävlingen, hur man lyckades skapa samarbetspartners och sponsorer att tro på deras koncept och att man genom hårt arbete lyckades locka deltagare från nybörjare till elit, barn som vuxna, i sådan omfattning att man genom sitt arrangemang bidrog till att öka intresset för Inlinessporten i Sverige. Dessutom har arrangören uttalat sin stora vilja att genom sitt arrangemang få upp intresset igen för en sport som annars lever farligt nära gränsen till att raderas ut på idrottskartan.

Här följer bakgrunden till att priset gick just till arrangören av Alliansloppet:

ALLIANSLOPPETS LEDNING
Alliansloppet riktade sig till rullskidåkare och rullskridskoåkare. En stortävling som gick i Trollhättan under hösten och som drog närmare 400 inlinesåkare i flera olika klasser.
Arrangören och ledningen för Alliansloppet anser att sporterna är närbesläktade. Man ville utveckla sin tävlingsidé och tyckte att Inlines var ett moment som låg nära till hands för rullskidåkare eftersom sporterna kompletterar varandra och många kör cross over-träning. Man såg i år ett behov att fylla en lucka inom rullskridskosporten där man på tävlingskalendern saknar lopp som f.d. Solskenet och Region Inline. Dessa tävlingar gillade man och de utvecklade Inlinessporten enligt deras förmenande. Därför kände de för att genom sin tävling återskapa en stortävling likt dessa och för att ge en bredare motionsgrupp ett incitamnet att delta. Man har uttalat sagt och säger fortfarande att man vill öppna upp ett samarbete med RullskridskoSverige i sin strävan att dels höja statusen på sin egen tävling men också för att bidra till att sporten ökar i intresse. Man vill utveckla Inlinesdelen i tävlingen till 2008 års upplaga för att göra denna tävlingen till den största Inlinestävlingen i Sverige.

Mer om Alliansloppet finns att läsa här!

Ö–vriga kanditater till årets pris var:
TIDAHOLMS SOK SISU – Tidaholmsloppet – SM. För att de på mycket kort tid lyckades rädda rullskridkso-SM.
LARS KLINGHAGEN, ledare för rullskridskoklubben SATS Team Rollerblade i Karlstad. För sitt arbete med Nordiska Cupen.
PETER BACHMANN, innehavare av den enda rullskridskobutiken i Stockholm.

Stort grattis till era nomineringar!

!!!red.