Maraton-SM/RM är flyttat till den 8 september! (uppdaterad)

Tidigare i veckan kom besked att Marathon-SM och -RM var inställt men ikväll kom nyheten att man flyttat tävlingen till den 8 september istället. SM och RM kommer genomföras i Tidaholm där sedan tidigare Tidaholms Stadslopp var planerat.

Tidaholms Stadslopp är den gamla Hökensåsrullen fast i helt ny skepnad och med ny bana.

Stadsloppet var tänkt att genomföras på en 1800 m bana som skulle åkas 10 varv, om detta nu innebär att vi åker fler varv för att komma upp i 42 km är något vi får återkomma till när vi får mer information.

==============================

Såhär tråkig var den ursprungliga nyheten som var införd 20 aug:  

Marathon-SM/RM den 25 augusti är inställt!!!

Detta meddelande kom just nu ut på Svenska Skridskoförbundets hemsida! 

Inställt – Marathon SM
Arrangören Motala AIF SK Skrinnaren har idag meddelat att man fått avslag på ansökan om att stänga av den tänkta vägsträckan för Marathon SM. Med tanke på deltagarnas säkerhet så har man beslutat att ställa in tävlingen.
Föreningen har fått tillstånd att genomföra tävlingen men avslag på ansökan om att få stänga av den aktuella vägsträckan. Vi vet i nuläget inte om det finns möjlighet att genomföra tävlingen senare under säsongen, men återkommer med mer information i frågan.

Trist och tråkigt för arrangören och tråkigt för oss Inlinesåkare….

///red.