Mattias Lindbohm, Södermalms IK, gjorde en kanoninsats i junior-EM i Holland! (uppdaterad den 17/7)

mattiasem1.jpg

Mattias Lindbohm i täten före hela Europajunioreliten. Mattias här i en helt ny landslagsdräkt. (foto: Tommy Lindbohm)

Mattias Lindbohm, 15, har gjort en kanoninsats i Rullskridsko-EM som avgjorts på bana i Holland. Det är första gången som Mattias kör en internationell tävling på bana. Enligt Peter Adamsson, Sv Skridskoförbundet, så blev Mattias lite av en publikfavorit när han körde respektlöst och för fullt mot rutinerade italienare och tyskar.


mattias-em2b.jpg

Mattias körde respektlöst mot rutinerade italienare, tyskar och holländare. (foto: Tommy Lindbohm)

Vid ett av poängloppen lyckades till och med Mattias ta en poäng framför hela elitgänget till publikens stora jubel. På det längre loppet, som förövrigt gick på en bana som slingrade sig runt ovalbanan, så blev Matias knuffad ut i gräset men lyckades ta sig ifatt huvudklungan efter det att han rusat från gräsmattan upp på banan igen. Även det till publikens jubel och det ska ha uppskattats enormt. Mattias insats är den bästa någonsin av en svensk junior och vi hoppas mycket på att Mattias nu satsar hårt på rullskridsko framöver. Stort grattis till framgångarna Mattias som dock inte bar ända fram till pallen, men gott och väl bland de tio bästa. Det är oerhört svåt att som enskild åkare lyckas köra sig fram till en pallplats. Ö–vriga länder är som oftast representerade av flrea åkare som tillsammans kör taktiskt, precis som i cykel, för att kunna skaka av sig motståndare, spärra dem och helt enklet hindra dem för att köra ifatt de som rycker iväg. Vi får väl hoppas att Mattias kan få sällskap av andra lika duktiga Inlineåkare framöver.

Mattias Lindbohm, Nordisk Cup 2, Stockholm, 2007-06-06, Foto: Ulf Haase.

Mattias vid Nordisk Cup del 2 i Stockholm, 6 juni 2007. (Foto: Ulf Haase.)

Läs mer här!