Det kom ett mail från Birgitta Strömbom – klubbens egen speedfarmor!

birgitta-s.jpg
Foto: Jan Neelissen. Birgitta Strömbom på ett klubbrull på Gräsö 2006.

Birgitta Strömbom är medlem i Stockholm Speedskaters och har uppnått en aktsam ålder som gör att jag tycker det är imponerande att man i just den ålderna kastar sig ut på ett par Inlines på gator och torg. Vår sport är ju inte helt kant- och stötfri om man så säger och ju äldre man blir desto jobbigare blir det att göra felskär och drutta på ändalyktan. Detta är inget som bekommer Birgitta som åkt Inlines sedan begynnelsens dagar. Hon bor och arbetar (ja, hon gör det trots att hon inte behöver det längre) i Uppsala. Vi är bekanta med varandra via grannar (Birger och Jenny om det nu säger er något 😉 ) och hon är en hängiven Inlineåkare och piggare än de flesta. Birgitta har några av er redan träffat i samband med ett klubbrull på Gräsö förra året. Tyvärr har jag ingen bild på henne (Birgitta, skicka en till mig!!) men jag har fått ett mejl från henne där hon kort beskriver hennes utflykt i Värmlandsskogarna i somras. Frågade om det var okej att publicera det och det var det. Låt er inspireras…

Hej Janne!

Här är Birgermamman som skriver, nog Speedskaters äldsta medlem, fast kanske den minsta till storleken.
Läste på hemsidan om den härliga Kindaturen. Trevligt initiativ! Lockande om jag kunnat, men ska till Malmö just den helgen.

Vill berätta litet för dig om mina sommar-rull med de nya hjulen du och Birger fixade åt mig. Var i Värmland i två omgångar, 2-3 dagar åt gången och njöt av Klarälvsbanan. Det gick som en vals och var rent euforiskt härligt! Jag körde sammanlagt ca 25 mil med en medelhastighet av 15-20 km/tim, och dessutom med små hjul. Längsta sammanhängande tur var Deje-Munkfors tur och retur. 6,2 mil, åktid 4 timmar, skavsårsplåstring och fika 30 minuter.

Mest dramatiska tur var den 17 juli då åskan härjade i hela Sverige. Jag startade då från Karlstad och såg inga moln. Körde på till Forshaga, 2 mil. DÄR såg jag plötsligt åskan! Svart himmel! Oj, bäst att vända utan paus. Men åskan hann ikapp mig med blixtar och dunder. Kände mig liten. Strax kom regnet. Massor med regn. Klafs, klafs ända in i skridskorna. Vatten på banan, korta skär pga halkan men fort gick det och kondis har jag ju. Man brukar ju säga ”att man inte mötte en katt”, men det var just det enda jag mötte. Vi var nog båda rörande överens i vår avsky över allt vatten. Åter i Kroppkärr efter 4 mil på 2 timmar och 15 minuter, utan paus. Hälften i ösregn. Jag var nog lite stolt.
Efter klädombyte och fika körde jag vidare till Uppsala, med bil.

Jag åkte fram och tillbaka olika avsnitt på banan. Logistiken ”själv med egen bil”, hade inte fungerat annars. Men jag skulle gärna åka hela sträckan Karlstad-Uddeholm i ett svep. Såg på hemsidan att en sådan tur ska upprepas i höst. Hänger gärna med. Det kommer väl information?

På barnens avslutning hos Elisabeth erbjöd du dej att gå med mej till Powerslide och köpa nya inlines med större hjul (84 mm). Det erbjudandet tar jag tacksamt emot. Vi kan väl höras när din semester är slut och du är i Stockholm igen. Det ska bli härligt med nya inlines! Vem vet, en dag är jag kanske “speedfarmor” på riktigt ;-). Går och lurar på att se hur fort jag kan köra Drott-Tapp-Drott!!! 🙂

Lycka till med Kindaturen!

Många hälsningar

Birgitta “Speedfarmor” Strömbom

Birgitta! Kindaturen blev inställd på grund av dåligt väder tyvärr. Vi kollar upp det där med en tur på banvallen i höst!

🙂

///Janne Herrström