Rullskridskoåkare orsakade tågstopp!!

Den 28 juni körde vi Stockholms Speedskaters sjätte torsdagstur. Vi startade från Frescati i solsken, men en tidigare regnskur hade blött ner asfalten. Efter vi passerat Danderyds kyrka blev vädret mera mulet, men i gengäld var asfalten torr.

Den snabba gruppen blev inställd pga av deltagarbrist, men vi andra fick en fin tur förbi Enebyberg, Täby kyrkby till Vallentuna. Nya cykelbanor vid Visinge och vid den nya motorvägen vid Karby.

Efter en kort paus i Vallentuna, där Janne köpte en burk oljespray, fortsatte vi mot Lindholmen. Vid Ormsta hittade vi en ny cykelbana, som ledde oss via lokalgator till cykelbanan längs med bilvägen och senare längs med järnvägen fram till målet.

Då tåget inte skulle stanna vid Frescati (Roslagsexpressen!), behöll vi skridskorna på för att åka från Mörby till våra bilar. Lokföraren såg ju våra skridskor, så han skickade sin hantlangare konduktören för att leta upp oss. Han ville nämligen veta var man köpte hastighetsskridskor! I utbyte mot några användbara webblänkar förhandlade vi till oss ett extrastopp vid Frescati!

Deltagarna, som vågade utmana regnskurarna var Janne Andersson, Karim Raileanu, Lasse Bejersten, Lennart Ek, Per Forsgren och Benny Nilsson.

///Benny