Miniintervju: Dala Active Skaters

Den 11 mars 2007 såg en ny inline- och skridskoklubb dagens ljus. Vi blev nyfikna och kontaktade klubbens ordförande David Hjalmarsson.

Ni var ju tidigare med i Stora Tuna IK, varför bildade ni en egen klubb?
Vi har varit medlemmar i Skridskoförbundet sedan år 2000 genom Stora Tuna IK:s orienteringssektion. I vintras bestämde sig orienterarna för att bilda en fristående förening och i samband med detta ville de renodla sin verksamhet till att enbart omfatta orientering.

Ungefär samtidigt fick vi kontakt med ett nystartat sporthotell i Borlänge. Hotellets koncept består i att de samarbetar med lokala klubbar/evenemang så om de t ex får inline-/skridskoåkande gäster kontaktar de oss. Därigenom fick vi en lämplig samarbetspartner för att driva en skridskoförening i Borlänge och samtidigt möjlighet att satsa ytterligare på vår tävling Tunaturen.

Hur många medlemmar har klubben?
Vi har i dagsläget 13 aktiva medlemmar.

Är några av dem barn eller ungdomar?
Nej, än så länge har vi inga.

Är det samma medlemmar som är aktiva sommar och vinter eller är en del enbart isåkare och andra enbart asfaltåkare?
Alla tränar året runt!

Hur ser era onsdagsträninigar ut? 
Det brukar komma omkring åtta åkare till onsdagsträningarna. Vi kör rundbana, distans, teknik och en del intervallträning. Vi har många bra träningsrundor och fantastiskt fina vägar att åka på.

Stora Tuna 2006

David Hjalmarsson på onsdagstur i hemmatrakterna.
På Tunaturen åker man åt motsatt håll, det är denna backe som Björn L kallar för “mördarbacken”.
Foto: Ulf Haase sommaren 2006.
 

Hur kommer ni att bedriva träningen vintertid?
Troligtvis på is (rundbana och sjö) eftersom vi i dagsläget saknar möjligheter till inlineträning inomhus.

Berätta lite om er stora satsning på årets upplaga av Tunaturen.
Tunaturen har nu arrangerats tre år i rad och vi har fått oerhört positiv kritik av de som deltagit. De flesta älskar banan och omgivningarna!

Vi har genom samarbetet med ovan nämnda sporthotell fått kontakt med skridsko-/inlineåkare från Holland som vi hoppas kommer hit för att träna och tävla under några dagar i sommar.
Genom att i år prova ett nytt koncept med en inlineweekend hoppas vi på att våra inlinevänner ska få en underbar helg i Dalarna och att vi i framtiden även kan få se även utländska deltagare i tävlingen. Helgen kommer förutom Tunaturen att innehålla en gemensam middag på lördag kväll och inlineträning på söndagen med efterföljande pastalunch.

Har ni för avsikt att gå in som arrangörer av långfärdsskridskolopp också? (Rent geografiskt skulle man kunna säga att banorna för Tunaturen och Ornäsrännet tangerar varandra.) 
Vi har inte för avsikt att anordna något eget lopp. Eventuellt kommer vi att finnas med som arrangörer i något av vinterns alla lopp och aktiviteter på Ö–sjön/Runn. 

Stora Tuna 2006

David Hjalmarsson på onsdagstur i hemmatrakterna. Foto: Ulf Haase sommaren 2006. 

——

Vi tackar David för att han ställde upp på denna miniintervju och önskar den nya klubben lycka till.

Dala Active Skaters hemsida: www.activeskaters.se