Stockholm Speedskaters arrangerar Nationaldagsspelen och Nordiska Cupen!

jon04_elitstart_1.jpg
Starten ska just gå för eliten i Nationaldagsspeln 2006.

Ja visst! Båda tävlingarna går samma dag och de hör ihop!
Den 6 juni går båda tävlingarna av stapeln. Nordiska Cupen består av tre delmoment: 500 m sprint, 1000 meter sprint och 25 km distanslopp. Den sistnämnda sträckan körs på Nationaldagsspelen som i år får en helt ny bana. Skön och bred asfalt, säker och i princip helt flack utan backar.

Se kartor och läs mer här!

Nordiska Cupen är idag 4 deltävlingar fördelade på Oslo, Karlstad, Varberg och Stockholm. I Varberg kör vi på den nybyggda ovalbanan. Nordiska Cupen är till för alla som vill åka Inlines. Du åker i den klass där du tycker att du själv hör hemma. Det erbjuds 4 klasser från elit till A-, B- och C-klass. Två sprint och ett distanslopp ingår i varje tävling. I Stockholm går Nordiska Cupen på Älvsjömässans stora parkering (Stockholmsmässan även kallad), där vi stakat ut en spännande bana (se karta)

banan-uppritad2.jpg
Ett varv på banan för Nordiska Cupen mäter 500 m.

Nordiska Cupen körs på förmiddagen. Nationaldagsspelen körs på eftermiddagen mitt i Hammarby Sjöstad och du som väljer att köra Nordiska Cupen får också köra Nationaldagsspelen för samma startavgift. Du behöver alltså inte lösa en startavgift för Nationaldagsspelen också.

All kan vara med och köra Nationaldagsspelen på Inlines, från nybörjare till elit!
Förra året gick Nationaldagsspelsbanan för oss Inlineåkare i en 7 km-slinga runt södra och norra Hammarbyhamnen. En svåråkt och bitvis farlig bana. I år har vi fått en helt ny bansträckning som bara går inne i Hammarby Sjöstad. En kanonskön bana som mäter mellan 5 till 6 km per varv. Vi kör 5 varv och lär hamna någonstans mellan 22 och 25 km. Mer exakta uppgifter får ni snart på www.nationaldagsspelen.se.

Nationaldagsspelen på Inlines är en öppen tävling för alla. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller elit, alla är välkomna! Vi hoppas att den här sköna och mycket lättåkta banan ska locka alla som äger ett par Inlines att delta.

nationaldagskartan-2007.jpg
Nationaldagsspelens Inlinebana är perfekt för alla typer av Inlineåkare. Ett varv mäter cirka 5 till 6 km och vi kör 5 varv.