Ekerö Kommun! Stockholm Speedskaters utnämner er till “The Skating Islands of Sweden”!

johan-visar-teknik.jpg
En dag på Ekerö. Johan Håmås trampar gasen i botten och alla vi andra undrar hur det går till…

Ekerö Kommun erbjuder kanske en av Sveriges bästa och vackraste Inlines- och cykelleder i hela Sverige. Förutom att vi befinner oss i Sveriges vagga så befinner vi oss också på en unik plats som härstammar från stenåldern, bronsåldern, och vikingatiden. Numera är Ekerö kunglig mark där kungafamiljen bor på sitt Drottningholms Slott. Allt mitt i vackra Mälaren. Ekerö Kommun består av mängder med öar – Kärsö, Lovö med Drottningholms Slott, Ekerö, Svartsjölandet, Helgö, Kaggeholm, Birka och några mindre öar till. Typisk mellansvensk natur där blandskogen gör sig påmind. Genom Ekerö tränger Uppsalaåsen sig fram och gör delar av Ekerö till ett stort grustag. Här finns mil efter mil med vackra cykelleder och det är just här vi förlägger våra distansträningar när vi vill åka riktigt långt. För det mesta går färden från Drottningholms Slott ända ut till Svartsjö Slott. En slingrig resa på cirka 2 mil. Men när Stockholm Stad sopat alla leder fria från grus, går färden ibland ända från Rålambshovsparken mitt i Stockholm, ända ut mot Ekerö. Det går givetvis att åka mycket längre men tur och retur brukar räcka gott och väl för ett normalt distanspass.

johan-drar.jpg
…sen tackade Johan för sig och åkte hem…

Vi som älskar att åka Inlines, älskar också att göra det på just Mälaröarna – Ekerö kommun! Dessutom verkar det som om Ekerö kommun förstått att det här är populära Inlines- och cykelleder efterosm de sopar så fort snön har smält bort från själva lederna. Det uppskattar vi givetvis enormt mycket och vi tackar å de djupaste från hela Stockholm Speedskaters samlade medlemsskara.

Vi vill, genom att utnämna Ekerö Kommun till “The Skating Islands of Sweden”, uppmärksamma kommunen för den insats de gör mot oss Inlinesåkare. Och jag tror också att vi talar för alla cyklister.

Varför utnämna något med ett engelskt uttryck när vi bor i Sverige? Kan ju tyckas onödigt.
Nej då, det beror på att vi ofta får påstötningar från utlandet av personer som vill ha tips om bra Inlinesleder i Sverige och Stockholm då, och på så vis får vi det lite lättare om vi använder oss av det engelska språket för att hänvisa alla intresserade rätt. Vi vill ju underlätta för Inlinesåkare över hela världen att förstå vad det är vi har här så att de tar sig hit och rullar ut över kanske en av Sveriges vackraste landskap, nämligen Mälaröarna i Ekerö Kommun!

Nu får vi väl hitta på ett pris att dela ut till kommunen också!

Här ligger Mälaröarna!

///red