Ny rullskridskokommitté inrättad

hamas-region-inline.jpg

Johan Håmas tar, vad vi på redaktionen tror, täten i Stockholm Region Inline 2004.

Inom Svenska Skridskoförbundet sorterar ett antal olika grupperingar och kommittér. En av dess är den nybildade rullskridskokommittén som har till uppgift att värna om och utveckla svensk rullskridsko. Kommittén arbetar med bland annat tävlingsfrågor, regler och utvecklingsfrågor. Kommittens ordförande är Rolf Wikman, hemmahörandes i Hagaströms SK. Ö–vriga ledamöter är Lars Klinghagen, SATS Team Rollerblade, Dennis “the champ” Bengtsson, Varbergs RSK, Magnus “Nusse” Karlsson, Motala AIF och Jan Herrström, Stockholm Speedskaters.

På tapeten just nu för rullskridskokommittén är att utveckla en Nordisk Cup. En cup med 6 till 8 deltävlingar som innehåller allt från kort sprint upp till maraton. Klassindelningen sker efter åkförmåga och inte som tidigare, ålder.

Tanken är att locka vem som helst, oavsett åkskicklighet, från motionärer ända upp till yttersta elit att delta i den klass man känner att man hör hemma. På så vis blir det jämnare konkurrens och vi breddar formatet så att det passar alla. Många motionärer saknar idag riktiga maratonlopp, vilket kommer att uppfyllas genom denna tävlingsform förhoppningsvis. Två av tävlingarna kommer bland annat att gå inne i Oslo och i Stockholm. Mer information kommer ni att hitta på Svenska Skridskoförbundets hemsida under 2007.

///red.