Nytt från SverigeCupen i Varberg – Dag 2

SverigeCupen deltävling 1, dag 2

 

Johan Håmås defilerade i mål på 10000 m och lyckades till och med varva 2:an i loppet. Den här sträckan ingick inte i SverigeCupen men väl i Scandinavian Cup som avgjordes samtidigt. Innan start hade Johan Olsson och Daniel Friberg från Team SATS Rollerblade gjort upp med Johan Håmås om att hjälpas åt för att hålla övriga nordbor borta från segern. Samkörningen lyckades och det var Johan Håmås som till slut stod som segrare. På 1000 m kom Johan 5:a vilket placerar Johan på 3:e plats totalt i Sverigecupen. Tre deltävlingar återstår. Leder gör en viss Christian Hatrz med Daniel Friberg på 2:a-plats. Daniel Edman arbetade hårt i elitklassen och delar nu 17:e-platsen med 4 andra åkare.

Elitklassen är tuff och den nya rundbanan slet hårt på våra åkare som inte är vana vid den typen av bana. Hörde på omvägar att man var mycket imponerad av Daniels insatser.
I klassen över elit, den tuffa veteranklassen B-40, kom Ulf Haase 2:a på sträckorna 5000m och 10000 m efter den suveräne Gunder Boström från Skellefteå som vann samtliga tävlingar i denna klass denna helg. Jukka Kvikoski höll undan för Team SATS Rollerblade-åkarna och knep 3:e-platsen i båda loppen. Ulf ligger nu 2:a totalt i SverigeCupen och Jukka 3:a.

Starkt jobbat grabbar och grattis till framgångarna!