Starka män i trikåer! 18 stycken till och med. Vi rullade en helg i april på torr asfalt mellan snöiga ängar och grusiga vägar.

En tidig helg i april 2006 rullade vi Mälaröarna runt!
Det är inte så vanligt att 18 man samlas för att åka Inlines tillsammans. För många av oss var detta premiärpasset 2006.

Vi startade vid Drottningholm och körde hela vägen till Tappströmsbron för lite vila. Sedan vek vi av mot Ekerö och rullade mot färjeläget bortom Gällstaö. Därifrån körde vi Jungfrusundsvägen mot Träkviskta och Ekerövägen tillbaka mot Tappström. Vila. Sista benet blev sträckan ut mot Skå kyrka för att sedan vända tillbaka till Drottningholm. Hela sträckan mäter 32 km. Efter många skavsår och brännande muskler kan vi konstatera att det var en härlig dag för att åka Inline!

samling.jpg

Samling för start vid Drottningholm. Sven Rudberg testar att svänga. Kroppen svängde men skridskorna gick rakt fram.

Anders

Anders Lindström skrattar gott. En enkel match att ta sig till Tappström tänkte han. Värre skulle det bli!

farjan.jpg

Färjeläget vid Gällstaö intaget och avklarat! Ulf Haase var sugen på ett dopp, vi andra var sugna att köra vidare.

backen201.jpg

Samträning är A och O när vi kör Inline. Här ser vi det rätta svinget med högerarmen när vi valsar oss fram över asfalten. Jonas Olofsson har hamnat lite i otakt här men det gör inget.

klunga.jpg

Backen upp för Jungfrusundsåsen sög musten ur de flesta av oss men en efter en tog vi oss upp. Puh!

backen2.jpg

Så där ja! Nu bar det utför och vi lät Daniel Edman köra först. Efter honom kom i tur och ordning Ulf Haase, Tobias Roos, Jonas Olofsson, Björn Drakenward och Vincent Tardieu. Resten av gossarna hade hälften av backen kvar.

Drakis.jpg

Ugh! Björn Drakenward, glad och oförskämt pigg.

Uffe och Drakis.jpg

Ulf Haase kände sig också oförskämd och pigg.

tappen.jpg

Åsså var vi här igen då för vila. Alla utom en. Inga namn. Vi nämner inte ditt namn Janne, va?

klunga202.jpg

Full fart mot Drottningholm! Daniel Edman visar vägen. Vincent hänger på och det gör Jonas Olofssons hjälm också.

samling2.jpg

Ja men det här känns igen! Ja just det, Drottningholms slott. Det var ju här allting började. Eftersnack, skaka tass och sedan åkte alla hem. Kvar ute på banan var Janne Herrström som aldrig han med att hamna på bild. Är han kvar där ute ännu tror ni?

matrerialvard.jpg

Efter det här passet fanns det bara en sak att göra – fixa lagren och tvätta bort geggan från skor, skenor och hjul! Här ser vi Svens välordnade Inlinesverkstad hemma i Jakobsberg.