Stockholm Speedskaters vann Vértex 24-timmars!

vertxlagsegrare.jpg

De glada vinnarna från vänster till höger: Antonio Gozzo, Daniel Edman, Ulf Haase, Anders Lindström, Jan Herrström (håller i bucklan), Frank Troberg, Sven Rudberg, Johan Cerne, Vincent Tardieu, Jonas Olofsson, Erik Rosengren och Håkan Landin.

Ö–stersund den 10-11 februari 2006

Ett magiskt skridskodygn som avverkades i ett rasande tempo under 24 timmar.
Den 12 man starka truppen från Stockholm Speedskaters lyckades köra 666 varv på 24 timmar (66,6 mil) på den isbelagda travbanan i Ö–stersund. Banan mäter exakt 1000 meter. Vinstmarginalen till 2:an, lag Återvinnarna, blev hela 80 varv (8 mil). En seger som troligtvis är ett inofficiellt svenskt rekord. Det har aldrig genomförts ett stafettlopp på 24 timmar i Sverige, därför kan detta räknas till den första satta rekordsträckan på 24 timmar.

Anders Lindström knep bronset i Kavasprinten – en sprinttävling i Vértex 24!
Anders Lindström och Jan Herrström anmäldes till sprinttävlingen Kavasprinten. Ett delmoment inom Vértex-24-tävlingen. Anders och Janne tog sig via kvalheat och semifinal till sprintuppgörelse om bronset. Anders Lindström drog det längsta strået och knep 3:e-platsen. Jan Herrström kom 4:a. Grattis Anders!

Vértex 24 var en fantastisk rolig tävling ur alla aspekter, som organisationen bakom själva tävlingen, genomförde på ett mycket proffsigt sätt. Vi tackar Vértex 24-organisationen å de djupaste och vi utmanar resten av skridsko-Sverige inför Vertex 24 – 2007. Vårt mål är då att slå vårt eget rekord på 666 varv. Vi siktar nu på 700 varv!