Johan Håmås vann herrklassen i Ornäsrännet efter spurtuppgörelse och Ulrica Andersson vann damklassen!

 

hamas-ornas.jpg

Johan Håmås i mitten. Till vänster i bild, tvåan Peter Resar och till höger trean Torbjörn Hägglund.

11 februari 2006, Borlänge.

Johan Håmås vann Ornäsrännet, en tävling på sjön Runn nordöst om Borlänge. Banan mätte 21 km vilken kördes två varv. Det var en kall vinterdag med 12 minusgrader och strålande solsken.

Loppet startade i ett högt tempo redan från början. Peter Resar från Siljan Skate Team drog iväg. Johan Håmås var den enda som klarade att hänga på och de båda hjälptes sedan åt att hålla farten uppe genom hela loppet. Johan lyckades hålla undan i spurten och slog Peter Resar med en futtig sekund. Tiden blev 1:12:51, vilket gav en snittfart på 35 km i timmen.

Ulrica Andersson vann damklassen på tiden 1:26:37. Ulrica verkar vara i storform just nu. Hon har haft stora problem med ryggbesvär, vilket hindrat henne från att träna och tävla fullt ut. Ryggen känns bättre meddelar Ulrica och vi får hoppas att hon kan vara med och tävla på Inlines i sommar. Tyvärr har vi ingen bild på Ulrica från loppet.

Ett stort grattis Ulrica och Johan!