1:a, 2:a, 3:a och 4:a! STHLM SPEED tog storslam i Siljanskrinnet 50 km!

Fyra starka skridskoåkare från Stockholm Speedskaters tog platserna 1 till 4 i Siljanskrinnet över 50 km den 28 januari 2006!

Siljanskrinnet 2006 

 De som gjorde det var fr v Johan Cerne, Sven Rudberg, Ulf Haase och Daniel Edman. Vilka killar!


Siljanskrinnet 2006
 

Glada, lyckliga, många och starkare än någonsin – här har ni vinnarna i Siljanskrinnet 2006!

1:a – Johan Cerne 1.41.28
2:a – Ulf Hasse 1.41.30
3:a – Sven Rudberg 1.41.30
4:a – Daneil Edman 1.41.30

Här en rapport från Johan Cerne:

Vi kom 1:a, 2:a, 3:a och 4:a på 50 km i Siljanskrinnet 2006!

– Vi måste stanna och gå på toaletten!
– Men det är ju bara 45 minuter till start!!!
– Vi hinner …

Plattan i mattan, det var bråttom till start!

Efter att ha stigit upp 05.00 och åkt bil i 3,5 timmar kom vi äntligen fram till Orsasjön och Siljanskrinnet. Men efteranmälningen var lite kaosartad med en massa holländare som tog tid på sig, så vi hann till och med nästan att värma upp innan den framflyttade starten. Folket här uppe var hjälpsamma och visade oss fram till start så att vi hamnade längst fram vid startlinjen.

Det skulle visa sig att vi var bland de starkare i det ca 70 man stora startfältet. Speakern hade ingen pistol och Daniel tyckte han babblade för mycket, men till slut lyckönskade han oss och vi skejtade iväg lite lugnt på det första av de fem varven. Kanske var vi alla lite osäkra på hur isen var och hur mycket man kunde gå på utan att riskera att fastna i någon spricka med skridskon. Jag tror vi blev en tätklunga på 10-15 åkare med mig, Ulf, Sven, Daniel, Peter Resar och Anders vad han nu hette, längst fram. Ö–vriga höll sig bakom och det skulle visa sig att de blev akterseglade vid en måttlig fartökning vid första varvningen. Sen körde vi på i städat procession, bytte dragman, kollade sprickor och testade formen på varandra. Man ville ju veta vem som var på hugget och vem man skulle kunna såga av. Det visade sig att Peter Resare var den som drog hårdast och vid ett tillfälle stack han iväg lite väl långt före oss andra, men då jagade vi ikapp honom. Anders var den som hade det svårast att följa med oss andra. Vi andra fyra körde väldigt jämt och samspelt.

Siljanskrinnet 2006

En nalle och orange keps – några av de …eh… fina priserna våra gossar fick med sig hem. Viktigast är ju ändå medaljen meddelar Ulf Haase.

Efter tre varv tyckte Peter Resare att det gick för långsamt och lämnade sonika oss andra. Vi trodde väl lite att det skulle gå att samköra ikapp honom igen, men han höll undan och då vet jag inte om vi plötsligt slutade att bry oss om honom för han var anmäld i 100 km-klassen och det började bli tid för taktik för våran 50 km målgång.

Anders hade gett upp efter en vurpa och vi andra närmade oss målet. Sven provade en långspurt men den lyckades inte. Vi hängde med i hans rygg så det blev inget av det hela. Vi lugnade ner oss, men sen tyckte jag det var dags att överaska de andra. Alla var beredda och det blev en vild fight ända in på mållinjen. Jag tänkte att om jag bara får upp tillräckligt hög fart så kommer de andra inte att kunna köra om mig. Det lyckades! Vi flög fram genom målportalen på ett radband med mig först över mållinjen, Ulf blev tvåa, Sven trea och Daniel fyra.

Slutet gott, fina priser och inte alltför blodiga blessyrer.
/Johan Cerne