Ulf Haases rapport från Bornholm Rundt 2005

Bornholm Rundt_UlfUlf Haase på pallen som bronsman. Ulf funderar nu på att köpa ett större prisskåp för alla medaljer, bucklor och utmärkelser han samlat på sig genom åren.

Samtliga bilder kommer från Rolf Näsbergs kamera. Tack Rolf för lånet!

Bornholm Rundt, 100 km den 14/8-2005

Plats 6 totalt och 3:e-platsen i klass H40 – Ulf Haase, tid: 03:24:36 – 29,4 km/h
Plats 16 totalt, Christer Olsén. Tid: 04:07:16 – 24,3 km/h.

På lördagen låg jag under täcket med långkalsongerna på för att inte frysa. Utanför regnade och blåste det. Under natten slog vädret turligt om och när vi vaknade på söndagen var det torrt, molnfritt och vinden hade mojnat. Perfekt väder.

De första kilometrarna gick i betydligt behagligare tempo än förra året, den lokale storåkaren lade sig först och bringade sans åt öppningstempot. Ganska snart hade en tätklunga om sju man utkristalliserat sig, efter någon mil ryckte två för att göra upp om segern och vi fem som var kvar höll ihop tills det var två mil kvar. Otränad som jag är (skojar inte) pga säsongslångt fotknölsproblem var jag svagast i klungan och fick kämpa för att hänga med och när det var min tur att dra gick tempot ofta ner.

p8140045.jpg p8140043.jpg p8140039.jpg
Klicka på bilderna för större version!

Vid 80 km kom rycket och jag hade inget att svara med. Till min stora överraskning (och lycka) fanns ytterligare en olycksfågel med stumma ben och vi hjälptes åt att komma in i mål på ett anständigt sätt. Efter en liten spurtstrid slutade jag på 6:e plats, han på 7:e. (Värt att nämna är att de tre som ryckte vid 80 km kom ikapp killen som innan legat på andraplatsen och förpassade honom till en femteplats.)

Fortsatt solsken efter målgång, glada miner, handskakning, ljugarbänk, medalj till alla och priser till de tre bästa i varje åldersklass. Slutet gott, allting gott.

Ett familjärt och trevligt arrangemang.

///Ulf Haase

Fler bilder hittar du på Ulf Haases egen hemsida.