Ulf Haases egen rapport från SverigeCupen del 2 i örebro (2005)

pokal_orebro2.jpg

Ulf Haases segerpokal från totalsegern i SverigeCupen del 2 i Ö–rebro

Lördag
Första dagen bestod av bantävlingar, olika sträckor för olika klasser. Tävlingarna var förlagda till Vinterstadion som vintertid är en bandyplan omgärdad av en skridskobana. Sommartid är det hela en enda stor betongplatta.

Vid ankomsten till Vinterstadion var betongplattan blöt och mycket hal efter förmiddagens regn men det började
torka upp. Tävlingsledningen beslöt att skjuta upp första start 30 min och det gjorde susen, tävlingarna kom att gå på torrt och perfekt underlag.

Tävlingsledaren Magnus Axelsson från SK Winner utnyttjade Vinterstadions högtalaranläggning på ett föredömligt sätt så att det aldrig rådde någon tvekan om när de olika heaten skulle starta och vilka som skulle göra sig beredda för start.

Söndag
Söndagens tävling var förlagd till Kvarntorps industriområde i Kumlatrakten. Banan mätte 8 km och åktes 5 varv (herrar seniorer), 3 varv (övriga Sv Cupdeltagare) eller 2 varv (motionsklass).

Även här var banan blöt efter nattens regn men började torka upp. Tävlingsledningen lyckades åter med trixet att skjuta upp starten 30 min för att få en torr bana.

Långloppet lockade märkbart fler åkare till startlinjen än lördagens bantävlingar och det kändes roligt att stå där tillsammans med så många bra åkare.

Perfekt arrangemang även denna dag

Resultaten från Sverige Cupen hittar du här