Qvadrupel i personbästa av Michael – nu med Michaels egen berättelse

Michael Henning Berlin

På helgens internationella tävling för veteraner i Berlin satte Michael Henning personbästa på alla distanser, 500 M, 1500 M, 3000 M samt 5000 M! Stort grattis Michael grymt bra prestation, både 500 M och 1500 M var dessutom svenskt rekord för åldersklassen.
Alla tider finner du här. Läs om Michaels upplevelse från tävlingen.

När David Hjalmarsson frågade om jag ville hänga med till en tävling I Berlin så var jag mycket tveksam. Efter modigt övervägande bestämde jag att följa med. Flög från Arlanda till Berlin torsdag kväll. Tack vare  detaljerad vägbeskrivning från David kryssade jag mig genom Berlin fram till hotellet.

Fredag morgon stadig frukost. Lätt jogg till arenan och uppvärmning.  Wunderschön att kliva ut på den perfekta isen och temperaturen i hallen är behaglig. David, Markus och jag tränar och jag övar på två 500 m. När man är van att åka på  Ö–IP:s bedrövliga is i Stockholm så är inomhushallen i Berlin himmelriket. Vi har svårt att slita oss från isen. Markus påminner mig om att det är läge att spara sig inför morgondagens tävlingar. Efter dusch, lunch och vila åker vi till det gamla Stasi-fängelset som ger riktigt kalla kårar. Fredag kväll körs lottning till lördagens tävling och vi äter en jättefin buffé i hotellets stora matsal.

Lördagstävlingen börjar 13:00 och inför den kör jag uppvärmning med rutinerade bröderna Hjalmarsson. David och Markus instruerar mig om vad jag ska fokusera på. Plötsligt är det dags! Jag står på startlinjen – skottet går! Nu gäller det att åka… Hör bara David och Markus som skriker och hejar. Passerar mållinjen. Känns riktigt bra. Ser på tavlan att jag fick en bra tid. Söndag samma procedur men andra sträckor. Efter tävlingen prisutdelning. Både David & Markus tog var sitt guld – Grattis!  Jag slog personligt rekord på mina fyra sträckor och det räckte till en fjärde och sista plats i min åldersgrupp.

Vi firade med en stor Bier och biffstek på en mexikansk restaurang och där skildes våra vägar. David och Markus tillbaka till hotellet och sista flyget hem.

Jag vill tacka bröderna Hjalmarsson för allt stöd.