Lysande comeback av Johan i SM

SM 2014 Borås

Det var en samling laddade elitinlinesåkare som stod på startlinjen i Borås. Den tuffa 10 000 metersbanan blev en utmaning för alla. Vi var extra nyfikna på Speeds delagare Johan Håmås och Björn Drakenward.  Johan tog kommandot från start och genomförde ett imponerande lopp. Det starka startfältet  försökte ta rygg på Johan men redan efter en kilometer hade Johan skaffat sig en klar ledning. Björn kämpade i en större klunga och spurtade sig till en fin fjärde plats. Andra plats knep Nils Van der Pool och tredje plats tog Jacob Jansson. Helena Gustafsson vann suveränt damklassen.

Söndagens SM tävlingar i Varberg slog många rekord; flest deltagare någonsin och för första gången var tre damlag anmälda till lagstafetten. I tryckande hetta tävlades det i fyra olika distanser, 300 M, 500 M, 5000 M och lagstafett. Det var många från Speed som deltog och placerade sig på pallplatser. Bästa herre i veteranklassen 55- 64 blev Ulf Haase, han vann alla tre distanser! Damstafettlaget bestånde av Christina, Mimmi och Marie tog hem första SM guldmedaljen någonsinn i lagstafett för damer!  De glada Speeddeltagarna återvände hem med 17 SM-medaljer, varav 11 guld. Helgens alla resultatlistor hittar du här.

Tack Dennis för en fantastisk helg med många upplevelser, bra arrangemang och ett strålande väder. Kul att så många deltog och vilka härliga fighter det blev!

SM 2014 Borås Björn Drakenward
Utmanande högerkurvor.

SM 2014 Varberg Ulf Haase Janne Andersson
Ulf och Janne sken i kapp med solen i Varberg

SM 2014 Varberg Ulf Haase
500 M kamp

SM 2014 Damstafettlaget Mimmi Marie Christina
Historiskt händelse – Damstafett i SM.

SM 2014 Varberg Damstafettlaget Mimmi Marie Christina
Glada damer efter stafettsegern