Slutspurt på tävlingssäsongen – Sollentuna skating week

Jormas minneslopp 2013. Foto: Stefan Lindblad.

Räven raskar över isen och säsongsavslutning för skridskotävlingar närmar sig. Först ut är Jormas minneslopp onsdagen den 19 på Ö–IP, ett grymt bra varvlopp. Du anmäler dig via Sollentunas hemsida eller på plats på tävlingsdagen.

Lördagen den 22 är det året stora tävling för dig som gillar naturis och att åka lite längre, Marathon SM på sjöis. I år är sträckan 5 mil, Det är lite ovisst om detta lopp går att genomför: “Förhållandena är fortfarande lite osäkra på Norrviken, isen har en skaplig tjocklek och växer långsamt men plusgraderna gör isytan mjuk och blöt. Vi har valt att förlänga anmälningstiden till måndagen den 17 februari, samma dag som är sista dagen för anmälan till Sollentunaloppet via Sollentunas hemsidan” (Du måste ha tävlingslicens för att deltaga på SM). Dagen efter är det Sollentunaloppet på Norrviken, också det är en marathonsträcka. Till det motionsloppet behövs ingen licens.

Vi ses på isen!