Klappjakten är igång – anmäl dig till säsongens första speedtävling

stockholmsjakten-lag.jpg
Nu skottar vi fram den omtalade Stockholmsjakten! Torsdagen den 19 december går starten.Stockholmsjakten är en tävling med masteråkare  (Jonas Schön) som håller tempot de första 12 varven (ca 10  minuter). Alla deltagare startar samtidigt och får inte passera mastern som åker först och anger klungans tempo.

Tempot kommer att vara lugnt till en början för att successivt öka. Efter 11 varv ringer en klocka som anger att man är inne på sista varvet med master. Från att man nästa gång (efter klockringningen) kommer till start-/målområdet gäller fri fart i 3 varv. Först i mål vinner.

Den som blir varvad kan fullfölja loppet för att få en placering, men det måste ske på ytterbanan så att det inte stör snabbare åkare. Åkaren måste då själv hålla reda på antal varv och visa målfunktionärerna att han går i mål genom att räcka upp höger arm före målgång.

Alla intresserade är välkomna att delta. Samling kl. 18.00 och starten går kl. 18.30

Anmälan är kostnadsfri. Skicka din anmälan till compete@speedskaters.se.

Anmälda:

 [TABLE=83]