Nigh skate Ö–sterike Foto: Carl Magnus

Reste till Wien i början av September och passade på att ta med mina inlines. Som många större städer nere på kontinenten annordnar också Wien night-skating under den varma delen av året (fredagskvällar gäller för Wien).
Det var värmebölja när jag kom ner, 30 C på dagen och bara några grader lägre på kvällen.
Samling på Heldenplatz som ligger i centrum framför Hofburg. Vi gav oss iväg 21.00. Uppskattade antalet åkare till någonstans mellan 700-1000 + cyklister.
Åkte genom stadens gator i värmen eskorterade av polis på motorcykel och med musik som kom från bilen i täten, tillhörande radiostationen som sponsrade det hela. Inget speedskating-tempo direkt och här är det ju meningen att köra snabbt, men ett fåtal gånger kunde man få upp riktigt hög fart.
Med jämna mellanrum gjordes paus för att alla skulle hänga med. Men jag förstår varför man inte har tävlingar i innerstan, där finns för mycket spårvägar. Vi var tillbaka på Heldenplatz strax efter 23.00.
Jag deltog också fredagen efter, en annan sträcka genom stan då. Det var fortfarande sommartemperatur, men betydligt svalare än veckan innan.

Det finns också bra asfalt för inlines på Donauinsel, den långsmala ön som ligger på Donau. Flera bilfria mil att välja på.
Kan också kombineras med den nära 2 mil långa Wiener Wasserweg som går längs gamla Donau (men den nedre delen av den sträckan kan jag inte rekommendera, hade för ojämn asfalt för inlines). Jag provade att åka där också några timmar på lördagen efter. Helt ok.

Night Skate Wien Foto: Carl Magnus L