Wir sind alle Berliner

Flaeming Alla 2012 Foto Susanne Holmgren
Flaemingkonnässörer.  Foto: Susanne Holmgren.

För femte året i rad samlades ett stort antal åkare från Speedskaters på Arlanda för att bege sig till inlineshimmelriket Flaeming.

Vi landade mjukt i ett soligt och nyvaket Berlin. Förväntansfulla deltagare från Team Rollerblade mötte oss på flygplatsen och färden fortsatte med buss genom ett vårskönt landskap. Spirande äppelblommor och ljuvligt grönt gräs hägrade utanför bussfönstret. Några överentusistiska åkare från DalaActive hade redan pinkat in reviret och var ute på rull när vi anlände till vårt stamhotell Zum Eichenkranz. Asfalten var nysopad och svartare än svart – nu väntade fyra fantastiska inlinesdagar.

Flaeming 2012 Foto Stefan Lindblad
Anders och Sven testar rullet. Foto: Stefan Lindblad.

Vi blev inte besvikna, torsdagen bjöd på allt vi hade längtat efter. Kvällen avslutades traditionsenligt med buffé på hotellet. Klockan 23.00 sov alla som prinsar och prinsessor, lyckliga över dagens långa turer.

Flaeming2012Hjulburen Foto Klaus Carlander
Hjulburen. Foto: Klaus Carlander.

Dag två fanns det möjlighet att träna teknik på rundbanan. Ett antal åkare passade på att slipa på tekniken och tränade klungkörning tills mjölksyran kom smygande. Lite regn gjorde det hela än mer utmanande.
Tredje dagen, då de flesta av oss började känna av värkande fötter och ömma muskler, hade Klaus sett till att det blev solsken. Nu skulle den nya bansektionen utforskas. Tre mil nylagd asfalt längst ner i det östra hörnet skulle åtnjutas. RK7 är lite smalare men ack så vacker. Det yttre varvet bjuder nu på hela 12 mil fin, fin asfalt.

Flaeming 2012 På rulle Foto Klaus Carlander
På rulle. Foto: Klaus Carlander.

Flaeming 2012 Lunchkön. Foto:Stefan Lindblad
Trappträningen betalar sig. Foto:Stefan Lindblad.

Det femte året i Flaeming blev så bra som vi bara kunde önska. Tack Christina och Janne för ert stora engagemang och proffsiga arrangemang. Vi ser redan fram emot nästa års resa.

Flaeming 2012 Hjulspinn Foto:Klaus Carlander
Hjulspinn. Foto: Klaus Carlander.

Flaeming 2012 Flygplats Foto: Klaus Carlander
Ljugarbänken. Foto: Klaus Carlander.