Helena Gustafsson får Stockholm Speedskaters stora pris 2011

Priset delades ut på klubbens bankett den 30 mars. Helena kunde tyvärr inte närvara, eftersom hon är på träningsläger i Colombia. Hon kommer därför att få diplomet den 14 maj, när hon håller i en teknikträning i Stockholm.

Helena Gustafsson - Helenas eget foto
Foto från Helenas egen samling.

Juryns motivering:
Stockholm Speedskaters stora pris går i år till en åkare som genom en lång och målmedveten satsning etablerat sig som Sveriges bästa inlinesåkare genom tiderna. 26 SM-guld och placeringar i både EM och VM talar sitt tydliga språk.
Stort grattis Helena Gustavsson, Skellefteå AIK Cykel.

Läs mer om Helenas sportliga framgångar på hennes blogg.

Om Stockholm Speedskaters Stora Pris:

”Priset delas ut till den eller de som på något sätt, stort som litet, bidrar till att hjälpa rullskridskosporten att verka och/eller utvecklas över tiden”.

Priset kan alltså delas ut till en aktiv, en ledare, förening, organisation, kommun, företag  eller en privatperson som på något sätt gör en insats som underlättar för rullskridskosporten att bedriva och utveckla sin verksamhet. Alla insatser kommer att beaktas, vare sig det sker på lokal klubbnivå, på ett riksplan eller utanför våra föreningsorganisationer eller förbundsorganisation. Varje insats, oavsett omfattning, är något som ska uppmärksammas och visas uppskattning för. På så vis ökar vi glädjen för de som i många fall arbetar med själ och hjärta för rullskridskosporten men som inte alltid uppmärksammas tillräckligt.

Juryn består av Stockholm Speedskaters styrelse samt personer inom svensk rullskridsko. 4 till 8 personer eller organisationer  nomineras och uppmärksammas varje år.