Två Speedmedlemmar körde Berlin Halvmarathon

Berlin halvmarathon logga

Loppet gick den 28 mars i ett regnigt Berlin, från klubben deltog Magnus Jonsson och CarlMagnus Lundberg. Resultatlista finns här.

Magnus skickade en rapport från loppet:


Säsongen började med en halvmara i Berlin 28:e mars tjugoövertio. Strax över 1600 åkare var anmälda och stod och väntade i duggregnet på Unter den Linden. Regnet kom lagom till starten och valet av Storm Surge kändes helt rätt. Första startskottet gick och eliten var iväg. Minuten senare var det min tur att ge mig ut på premiärseglats i mina nya formgjutna X-tech-skor. Först fem kilometer rakt fram, men redan vid Siegessäule såg jag första kraschen. Halt. Många körde på gult ändå. Skoskavet kom i slutet av första långa rakan, först på höger och sen på vänster. I kurvorna strax som följde tog alla det väldigt lugnt, men några fick känna känslan av hjul som glider undan utan en chans till räddning. Inte riktigt nöjd med tiden vid tio kilometer, men tänkte att det nog finns möjlighet att ta igen en del i medvinden tillbaka mot östra Berlin. De hala kurvorna gjorde dock att alltför mycket fart gick förlorad och var tvungen att byggas upp på nytt. Inte nöjd med tiden i mål, men däremot placeringen; 88 av drygt sjuhundra i Herrar, motion. Nu ska bara skavsåren läka till Flaeming. Ses där!

/Magnus, Lkpg