En vecka kvar till Stockholm Speedskaters klubbmästerskap! Anmäl dig nu!

km-symbol-2009-liten.jpg

Äntligen är dags för Stockholm Speedskaters mycket populära Klubbmästerskap!
För 5:e gången i ordningen arrangerar vi vårt mycket uppskattade KM men den här gången har vi flyttat tävlingen från Svartsjölandet ute i Ekerö Kommun till Kungsängen. Eftersom vi också är arrangör av den sista och avgörande deltävlingen av Svenska Inlinecupen så körs den samtidigt. Du kan alltså välja att åka två tävlingar på en och samma gång om du vill! Kan det bli bättre!?

KM växer!
För att bli klubbmästare så måste du tävla i både sprint 500 m och distans 32 km (juniorer kör 16,5 km). Vi har dock lagt till en tävling, nämligen 3 000 m sprint. Just det sprintloppet räknas inte för att bli “klubbmästare” totalt men är en indivduell tävling inom KM (3 000 m utgår). Vill du bara köra en distans så går det givetvis lika bra det också. Vi korar vinnare i varje klass men också klubbmästare totalt – en herrmästare, en dammästare, en juniormästare och en barnmästare.

(allt om tävlingen detalj hittar du längst ner på denna sida)

Ingen startavgift för dig som bara ska köra KM.
Du som är medlem i Stockholm Speedskaters har det väl förspänt och det ska man också ha som medlem i vår eleganta klubb. Du slipper nämligen betala tävlingsavgiften för att delta i vårt KM. Eftersom Svenska Inlinecupen och vårt KM är en och samma tävling så kommer du att tävla mot andra inlineåkare från andra klubbar som enbart tävlar i Svenska Inlinecupen. Vill du även få ett resultat i Svenska Inlinecupen så måste anmäla dig till Svenska Inlinecupen och betala en avgift om 300 kr. Anmälan till Svenska Inlinecupen gör du på www.svenskainlinecupen.se All information ligger ute nu på svenskainlinecupen.se. Du kan också ladda ner inbjudan och PM med all information du behöver om Svenska Inlinecupens deltävling i Stockholm här: inbjudan-svenska-inlinecupen-sthlm.pdf

Banorna.
På Kungsängen kör vi den kortare sprintdistansen på militärens enorma parkering som vi fått tillstånd att låna. Strax utanför parkeringen startar distanssträckan som körs fram och tillbaka på en anslutande väg.

Omklädningsrum och servering finns.
Strax intill parkeringen får vi låna militärens egen servering och här finns också omklädningsrum och duschar. I serveringen finns möjlighet att köpa mackor, kaffe, bullar m.m.

Vi lovar toppenförutsättningar!
Janne Andersson, vår eminente tävlingsgeneral, svär på sin gamla hatt att asfalten kommer att vara i toppskick och att vädret blir det bästa någonsin. Kanske dyker Sven Rudberg upp med sina nybakta bullar, en tradition numera, och medaljer, bucklor och hurrarop kommer det att finnas av i massor!!!

Rekordmånga kommer att köra KM?
Som ni säkert redan listat ut så kommer det här att bli en kanonkul tillställning och vi tror att vi kommer slå förra årets rekord i deltagarantal från vår klubb. Då var vi 36 stycken som tävlade i KM och i år hoppas vi på en mycket högre siffra. Här har ni en artikel från förra årets KM!

Anmäl er redan idag, kom och träffa din klubbkamrater för att snacka skit och vända ut och in på allt som rör inlines, drick mycket kaffe och upplev din bästa stund i jordelivet! Ja, sådana är vi ju och det är just det som gör vår klubb till vad den är idag med sina närmare 200 medlemmar. Vi ser mycket fram emot er anmälan som du gör till compete@speedskaters.se (läs mer nedan).

INFORMATION KLUBBMÄSTERSKAPET 2009

Dag
Söndagen den 27 september 2009.

Följande sträckor och klasser ingår i KM:

Herrar 500 m sprint (klubbmästardistans)
Herrar 3000 m sprint utgår
Herrar 32 km distans (klubbmästardistans)

Damer 500 m sprint (klubbmästardistans)
Damer 3000 m sprint utgår
Damer 32 km distans (klubbmästardistans)

Juniorer 500 m sprint (klubbmästardistans)
Juniorer 3000 m sprint utgår
Juniorer 16,5 km distans (klubbmästardistans)

Barn 200 m sprint (klubbmästardistans)
Barn 1000 m distans (klubbmästardistans)

Tid
Kl 08.00 – 09.00 Nummerlappsutdelning herrar damer, juniorer.
Kl 09:30 Start 500 m sprint individuell start herrar, damer, juniorer.
Kl 08.00 – 10.30 Nummerlappsutdelning för barn.
Kl 11.00 Start 200 m individuell start sprint barn.
Kl 11.30 Första start 3000 m sprint herrar/damer klass A, B, C, Elit och Junior.
Kl 12.20 Start 1000 m sprint barn.
Kl 13.45 32 km distans herrar och damer.
Kl 13.45 16,5 km distans juniorer.
Kl 15.15 Ca. Prisutdelning.

Samtliga herrar, damer och juniorer ska ha hämtat ut sin nummerlapp senast kl 09:00. Efter den tidpunkten stänger vi nummerlappsutdelningen för att förbereda sprintstarten. Så kom i god tid!

Barn hämtar ut sin nummerlapp senast kl 10.30. Kom även ni i god tid!

Plats
Kungsängen Brunna vid Livgardets parkering.

Karta: karta-kungsangen.pdf

Du som tar bil. Från Stockholm. Kör E18 mot Kungsängen. Sväng av vid avfarten mot Brunna efter Stäketbron. Sväng höger efter avfarten mot Brunna. Följ vägen i 2,7 km. Parkeringen ligger alldeles intill vägen, du kan inte missa det!

Du som åker kommunalt åker till Kungsängens Pendeltågstation. Därifrån måste du ta på dig dina inlines och skejta till Livgardet/I1:s stora parkering i Kungsängen.

Banorna
Samtliga sprintlopp genomförs på Livgardets parkering. På 500 m sprint startar ni en och en med en minuts mellanrum. På 3 000 m delas ni in i klasserna A, B, C, Elit och junior (utgår).
Distansbanan, 16,5 km och 32 km, går strax utanför parkeringen på en anslutande väg t/r.
Damer och herrar kör samtidigt men vi delar upp dem efteråt i en damklass och en herrklass. Det vill säga om vi blir minst 3 damer i varje klass. I annat fall ingår damerna i herrklasserna. Juniorerna kör en kortare sträcka om 16,5 km vilket är ett varv på banan tur och retur. Den långa sträckan på 32 km körs två varv tur och retur. Vändningen för andra varvet är inte vid start utan 500 meter längre in på banan vid en naturlig vändpunkt. Där av 32 km.

OBS! Du väljer själv vilken sträcka du vill köra men vill du bli klubbmästare måste du köra 500 m sprint och distansloppet. För barn gäller båda sprintdistanserna.

Här har du en bankarta för området. Den beskriver fler banor men du ser den långa distansen utritad i nordlig riktning. Även den korta finns med i höger hörn: Livgardet Kungsängen.

Tidtagning
Tidtagning kommer att ske manuellt vid sprintloppet och för distansloppet. Videokameror kommer att nyttjas för tidtagning och placering. Inga ifrågasättanden av tidtagningen kommer att beaktas.

Anmälan
Anmälan sker till compete@speedskaters.se senast måndag den 21/9. Uppge vilken klass och distans du tänker köra.

Anmälningsavgift
Ingen avgift. 0 kr!

Prisutdelning
Sker direkt efter avslutad tävling.

Resultatlista
Resultaten presenteras på denna sida dagen efter tävlingen genomförts och på resultatsidan.

Ö–vrigt
Poängberäkning utifrån placering gäller för att vinna en klubbmästartitel. Vid lika poäng vinner den som placerat sig bäst i distansloppet.
Väljer du bara att köra ett lopp så kan du inte vinna en klubbmästartitel men dock själva loppet.

Poängberäkningen är i fallande skala enligt följande:
1:a 40p, 2:a 35p, 3:a 31p, 4:a 28p, 5:a 26p och sedan fallande med en poäng mindre för placeringarna ner till plats 32 som ger 2 poäng. Placeringarna därefter får samtliga 1 poäng.

Tänk på att vi samtidigt kommer att köra sprintdistanserna på Svenska Inlinecupen där två sprintlopp körs. 500 m och 3000 m.

OBS! Medtag egen dryck. Inga vätskekontroller kommer att finnas.
OBS 2! Alla deltagare kör på egen risk vad beträffar distansloppet. Vi har spärrat av området men gällande trafikregler gäller för samtliga deltagare.

Alla måste bära hjälm!

Nu kämpar vi, nu har vi kul och må bäste man och kvinna vinna!

Mvh
Tävlingskommittén