CarlMagnus Lundberg på inlineturné i Europa

Einsiedeln, Schweiz
Einsiedeln, Schweiz.

Det kom ett mail och några bilder från vår medlem CarlMagnus.

“Hej,

lovade att skicka en mindre rapport från tävlingen i Hamburg.

Meningen var att köra tre tävlingar, tre helger i rad, men det blev till slut bara två.

Den första var Hamburgs halvmaraton 27/6 med start på Reeperbahn och med 545 inlines-deltagare (efteråt kom ca. 5000 löpare).

Starten gick på förmiddagen, 9:30, så under tiden vi deltagare förberedde oss på morgonen, var många nattsuddare på väg därifrån, några av dem sågs ogenerat uträtta sina behov i ”rännstenen”. Kontraster : – ).

Först körde vi två varv på samma gata, alltså Reeperbahn, innan banan fortsatte norrut längs Alstersjöarna. Målgång efter att ha rundat norra delen av sjön. Ganska mycket motvind och ingen i min klunga, förutom jag, som ville ligga först och dra. Man räknade dessutom ingen nettotid vilket gjorde att tiden blev ett par minuter sämre än vanligt (som heller inte är något att skryta med : – )). Men det blev bra träning ändå.

Lördagen därpå, 4/7, en deltävling i Swiss-inline cup.

18 km med start och mål i Einsiedeln. Banan gick runt dammen Sihlsee på ca. 1000 m.ö.h. Vackert landskap. Under de första två kilometrarna, i nedförsbacke, fick inga omkörningar ske p.g.a. vägarbete (hyvlad, spårig asfalt. Såg ett fall). Också i det loppet tog man ingen nettotid. Vädret var fint, sol och 30 C, ända fram till kvällen då starten gick. Molnen drog då in, men regnovädret kom som tur var först efter det att de flesta kommit i mål.

Sedan var jag också anmäld till Zug maraton 11/7, men lunginflammation med början mitt i veckan satte stopp för det.

Det var rätt höga startavgifter till tävlingarna som gick i Schweiz och när jag frågar om återbetalning p.g.a. sjukdom är det inte ens någon som svarar, vilket är lite dåligt. De var väldigt intresserade när det gällde att få in startavgiften…

mvh
CarlMagnus ”

Hamburg halvmarathon 2009-06-27.
Hamburg halvmarathon 2009-06-27.

Hamburg halvmarathon 2009-06-27.
Hamburg halvmarathon 2009-06-27.

Två timmar före start, Swiss Inline Cup i Einsiedeln, 2009-07-04.
Två timmar före start, Swiss Inline Cup i Einsiedeln, 2009-07-04.

Swiss Inline Cup i Einsiedeln, 2009-07-04.
Swiss Inline Cup i Einsiedeln, 2009-07-04. Loppet går runt Sihlsee.

Swiss Inline Cup i Einsiedeln, 2009-07-04.
Swiss Inline Cup i Einsiedeln, 2009-07-04. Loppet går runt Sihlsee.

Tack för mailet CarlMagnus!