Martin Rehnström, ny medlem i Stockholm Speedskaters!

p6063570.JPG
Martin Rehnström, längst fram i röd hjälm, mot mål i ett av sprintloppen i Svenska Inlinecupen i Varberg den 6 juni 2009. Foto: David Hjalmarsson med Anders Lindströms kamera.

Martin Rehnström, som närmast kommer från Motala AIF (MAIF), har nu valt att byta förening och istället tävla för Stockholm Speedskaters!

Anledningen till övergången beror på att Motala de senaste åren, tråkigt nog, haft svårt att hålla igång inlinessektionen. Många av de vi sett tävla för MAIF genom åren har hastighetsskridskon som första sport och inlines som en andra gren. Skridskon har tagit över och inlines har de senaste åren fått stå tillbaka. Vi talade med ordförande inom skridskon i MAIF, Mats Åkesson, om detta och om Martins val att byta klubb och Mats förstår mycket väl övergången och lyckönskar Martin. Mats berättade för oss att Motala försöker nu hitta lösningar för att få igång intresset igen men det är inte lätt och det kommer ta tid. Man har varit i kontakt med en skridskoförening i Linköping som endast ligger ett par mil bort för att se om man kan hitta gemensamma nämnare. Vi får se över tiden hur det går för Motala framöver och samtidigt hoppas att de inom en snar framtid kan få igång intresset igen för det behövs för hela skridskosverige.

p6063567.JPG
Martin längst till vänster i bild kontrollerar loppet helt och hållet och vinner till slut. Fotot taget från Svenska Inlinecupen i Varberg 2009 av David Hjalmarsson med Anders Lindströms kamera.

Martin Rehnström är idag den ende aktive inlinesåkare kvar i föreningen. Han är också en aktiv skridskoåkare inom MAIF men vill gärna satsa på inlines jämte skridskon. För att kunna utvecklas så behöver Martin andra duktiga inlinesåkare omkring sig och det får han genom Stockholm Speedskaters. Därför väljer han nu att byta förening och Stockholm Speedskaters blev valet. Vi tar emot Martin med glädje och kan konstatera att vi nu har fått ännu en elitåkare med hög potential och bländade teknik både inom inlines och hastighetsskridsko, fostrad av duktigt folk inom MAIF. I år tävlar han dock i A-klassen i Svenska Inlinecupen men nästa år går han upp i elitklassen. Anledningen till det är att Martin känt sig ringrostig och det har märkts på de längre sträckorna där han hamnat lite längre ner i resultatlistorna. På de korta distanserna har han i princip vunnit alla sträckorna.

martin-r.jpg
Martin i en paus efter ett Rollercup 2006 i Motala. Foto: Ingalill Rehnström.

Martin får i egentlig mening inte tävla för oss under innevarande inlinesäsong utan alla resultat tillfaller MAIF. Sådan är reglerna, vilket är helt rätt. Vad vi nu undersöker och begärt är att förbundet och MAIF ska fundera över om Martin trots allt kan få tävla i våra klubbkläder för klubbkänslan och tillhörighetens skull samt att vi gärna ser att Martin får dispens för att ingå i något av våra stafettlag på SM i Varberg i höst. Det vore roligt för om det kunde bli verklighet. I vilket fall som helst kommer Martin vara klar för vintersäsongen på is och definitiv under 2010 års inlinesäsong. Ö–vergångshandlingarna ska träda igenom under sommaren.

p6063678.JPG
Martin som slutsegrare i klass A i Svenska Inlinecupen i Varberg 2009. Foto: David Hjalmarsson med Anders Lindströms kamera..

Kort bakgrund om Martin
Martin är 24 år gammal och har åkt skridsko och rullskridsko sedan han var 11 år. Han har dessutom tillhört landslaget i båda grenarna. Bästa meriter är 20:e plats på Junior-EM i ungern för några år sedan. Martin har även tagit brons som senior på inlines 500 meter på SM i Skara 2006. Som junior har han vunnit många medaljer i olika valörer och distanser på inlines.

Martin kommer att tävla både på inlines och hastighetsskridsko för Stockholm Speedskaters.

martin-med-dam.jpg
Martin med sin flickvän Sofie Persson. Foto: Ingalill Rehnström.

Martin säger i ett mail till oss att han söker lagkamrater att tävla tillsammans med och han tror att han kommer ha stor hjälp av våra åkare på tävlingarna men att han också kommer att bidra till att lotsa fram andra ur klubben till bra placeringar och kanske ända fram till medaljer dessutom. Han avslutade mailet med orden “Jag ser fram mot ett långt och bra sammarbete”.

Det gör vi också Martin!

Hjärtligt välkommen till Sveriges vackraste idrotsförening, nämligen Stockholm Speedskaters – elegans, kraft och hög fart!

Go, go, go!

///red.