Karolin Palmertz Cerne berättar om sitt Vikingaränn

Vikingarännet 15 feb 2009, segrare Karolin Palmertz Cerne. Mobilkamerafoto: Ulf Haase.

Nu har även Karolins berättelse inkommit.
Exklusivt för speedskaters.se:s läsare!

Karolin skriver:

“Mitt lopp:

Efter en rufflig och stökig start i bakre delen av tätklungan hade jag oturen att hamna i rygg på en snubblare som jag inte hann väja för. Plötsligt fick även jag smaka på isen och sedan blev det ett konstant jagande av avhängda medtävlare. Ö–msom trötta eller snubblare som liksom jag hade blivit avhängda.

Vid landpassagerna bytte en del åkare klungor men Sven var mig trogen hela vägen till mål. Tack för det suverena samarbetet Sven!

Trots min blygsamma löpfart kubbade jag om Jan Stodola vid Kungsängen. Han var dock snabbt ikapp igen och sedan körde vi tre tillsammans och han spurtade starkt i mål med tanke på att han avverkat 20 mil dagen innan i Orsaskejten. Vetskapen om att han hade kört så långt sporrade mig att hålla ett bra tempo de sista två milen. Samtidigt började jag även förstå att det var möjligt att komma under min drömgräns på tre timmar.

Det var underbart att komma i mål och känna att jag disponerat mina krafter rätt. Och kul att se sig själv på TV…

/Karolin”

Vikingarännet 15 feb 2009, vinnare damklass. Moabilkamerafoto: Ulf Haase.
På prispallen: 1) Karolin Palmertz Cerne, 2) Berit Olofsson. Mobilkamerafoto: Ulf Haase.