Fantastisk uppslutning på årets första organiserade isträning!

Stockholmsjakten med teststämpel. 

Klubbens ispremiär tisdagen den 9 dec innehöll glögg, fullkornspeppisar och mycket skridskoprat.

Kvällen kryddades med ett mycket lyckat test av masstart med suverän uppslutning på över trettio personer. Ö–IP:s rundbana i princip tömdes av åkare pga att merparten ställde upp sig för start.

Måns, Patrik och Sven anförde i täten för att börja med varvtider på 65 sek med stegrande tempo för att avsluta de sista varven ned mot 40 sek efter ca 18 min åkning. Därefter släpptes fältet fritt och de få åkare som orkade med i mastertempots avslutande varv körde vidare några varv till. Efter loppet hördes kommentarer som “Det roligaste jag gjort på Ö–IP:s is” samt “jag är helt lyrisk”. Och visst var det superkul och en annorlunda träningsform att susa fram på rundbanan i en klunga på över trettio åkare.

På lördag då Sthlm Speed:s masstarttävling “Stockholmsjakten” avgörs blir det liknande upplägg fast mastertempot blir lite lugnare speciellt de avslutande varven innan fältet släpps fritt de sista 5 varven.

Missade du denna masstartstest så anmäl dig till lördagens Stockholmsjakt med start 13:15, för det här var en av de roligare saker vi gjort på is någonsin.

Tränargruppen