Tre medlemmar i Sthlm Speed deltog i Athens to Atlanta – världens längsta Inlineslopp!

a2a-intro.jpg

Inlinesloppet Athens to Atlanta (A2A) mäter 87 miles (140 kilometer). Förra året lyckades Sverigebekantingen Aaron Arndt vinna loppet i en spurtstrid med två andra åkare. Segrartiden var då 4:30:56. Nu ska tre av klubbens absolut mest seglivade grabbar ta sig an denna utmaning.

Artikeln uppdaterad efter loppet.

a2a-ganget.jpg
Från vänster: Patrik Permats, Ulf Haase och Sven Rudberg – tre sega gubbar som alltid säljer sig dyrt!

Ulf Haase, Sven Rudberg och Patrik Permats är Sveriges och Stockholm Speedskaters hopp i Athens to Atlanta. Vi känner ju dessa tre herrar som några som inte ger sig i första taget. Hela Stockholms Speedskaters lyckönskar er och håller självklart hårt i alla tummar vi har!!

Go, go, go Stockholm Speedskaters!

Läs mera på:
Loppets egen hemsida här! 

============================================

En liten “rapport”  fran Atlanta skriven efter loppet:

A2A kampar som sa manga andra tavlingar for sin exixtens. De goda aren var det over 800 anmalda till de tre distanserna, i ar 200. En bidragande orsak till arets mannfall var att tavlingen New York 100K gick forra helgen och att de tva langloppen gick for tatt inpa varandra.

Vi deltog i den langsta distansen, 87 miles/140 km. (Varldens langsta inlinelopp!)

Banan bestar av backar, backar och ater backar. Upp och ner i stort sett hela tiden, ytterst sallan fick man aka pa plan mark. Sallan riktigt slat asfalt men inte heller alltid skrovlig. Korsningar med stora highways, ibland med polis som stoppade trafiken, ibland utan. Stora pickuper och SUV:ar som med vralande motorer korde om pa smala landsvagar ingick ocksa som pikant inslag i tavlingen. Vi hade turen att ha fyra akare i var klunga oss som akt loppet tidigare och som kunde visa vagen. (Visserligen hade vi (Sven/Patrik/Ulf) innan rekat hela banan med bil, korsning for korsning, men det blir ju en helt annan sak “live” pa inlines.)

Redan fran start bildades det tva klungor i fronten: de som hade riktigt brattom och “vi andra”. En del av de snabba foll ifran vartefter och vi kom ikapp dem. Var klunga bestod av 10-15 akare, en del tillkom, andra foll ifran, tyvarr var Sven en av dem i den senare kategorin. De tre basta damerna ingick i var klunga.

Den sista tredjedelen av loppet var Patrik en av de dominerande i klungan, hans ben tillhorde de som blev minst nedbrutna av alla backar. Om slutspurten hade avgjorts i en lang uppforsbacke med dalig asfalt liknande dem vi akt otaliga av innan hade han med all sannolikhet kampat om klungspurten tillsammans med damsegrarinnan som var vass.

Nar det var ca 3-4 km kvar (plan mark inne i Atlanta, otur Patrik) och vi var 9 akare kvar i klungan utgick det gentlemannamassiga pabudet att damerna skulle fa avgora om segern i damklassen i fred och att vi herrar bara skulle vara askadare bakom utan att interferera med dem. Det var kanske lika sa bra for mahanda undvek vi darmed en krasch liknande den i ledarklungan den trixiga sista kilometern, det gick anda ganska fort trots 14 mil i benen. Ca 200 m fore mal stod det dock klart att en av damerna var distanserad av sina konkurrenter och nagra av oss killar tog oss friheten att slinka forbi henne.

Segrartid herrklassen: 4.32.01
Segrartid damklassen: 4.53.28 (med Ulf och Patrik i hasorna)  
Siste akaren i mal behovde over 10 timmar.

En reflektion vi gjorde efterat var att det har loppet definitivt vore nagot for Johan Hamas, Johan Olsson och Thomas Braunerhielm.

/Ulf i Atlanta

==============================================

Athens to Atlanta, 5 okt 2008.
Tre glada gossar efter målgång. Foto: En av åskådarna med Ulfs kamera.