Staffan Bergvall 3:a på Bornholm Rundt (uppdaterad 12/8)

Resultat Bornholm Rundt 2008

Läs Staffans egen berättelse:

På morgonen var det ungefär 17 grader och blåsigt och lite duggregn men asfalten var ändå torr vid starten.

Startskottet gick och det vara bara att hänga med. Efter 1 km kom den första av många backar, fjolåretsvinnaren Claus Hechman låg först och körde hårt. Jag släppte några meter som jag arbetade ikapp direkt efter backen. Då hade vi bildat en kvartett som höll ihop i en mil.

Första man som tvingades släppa var Mickey Jensen (som sedan blev fyra i loppet). Jag tvingades släppa de andra två efter ytterligare 1 km. Det var då det första regnet kom. Där åkte jag i ingemansland i några km innan Mickey Jensen kom och hämtade upp mig och tvåan i loppet, Reinhold Marsollek.

Vi var nu en trio som följdes åt genom loppet. Asfalten torkade senare upp och vi hade en bra medvind. 40 km passerade vi precis under 1:20. Då hade vi tagit oss igenom många av de tuffa backarna. Vid 60 km började det att regna kraftigt och motvinden kom. Jag hörde då att vi låg tre minuter bakom Claus Hechman. Jag började att känna kramp i ryggen.

När vi hade kommit till den näst sista vätskestationen fick Reinhold Marsollek en lucka. Det var bara att bita ihop och hämta in honom. Fyran i loppet, Mickey Jensen, hade stora problem med fästet på den våta asfalten och kunde inte hänga med när jag gjorde allt för att hämta in Reinhold. Jag kom ifatt honom 1 km senare. Jag märkte då att han var mycket piggare än jag och jag fick kämpa hårt för att hänga med i hans tempo.

När sista milen inledes fick jag kramp i högerbenet och då fick Rainhold några meters lucka som jag inte kunde hämta in. Då var det bara att köra solo sista milen, med mina sista krafter körde jag allt jag kunde för att hålla tredjeplatsen. Jag var totalt slut när jag kom i mål och lade mig i gräset och blev liggandes. Flera bilister stannade och frågade om jag behövde hjälp under halvtimmen som jag låg där totalt orörlig. Det var ryggen som hade tagit mest stryk i motvinden.
 
Jag kan sammanfatta med att jag är nöjd med min tredjeplats. Jag fick stryk av två bättre åkare. Arrangörerna har gjort ett bra arrangemang och jag ska försöka komma tillbaka nästa år för att förbättra min placering två snäpp.

/Staffan B.