En inlinestur runt Ö–resund

En av klubbens långloppsentusiaster, Christer Ohlsén, begav sig för en liten tid sedan till Skåne för att förverkliga en idé som han velat göra länge, nämligen att åka runt Ö–resund.

Ö–resund

Efter turen  skickade Christer den här rapporten:

Inlinesfärdrapport Malmö-Köpenhamn

Datum: 2008-07-14 – 15
Start: Malmö C  15.45
Mål.  Hovedbangården Köpenhamn 15:00
Deltagare: Bara jag (Christer Olsén)

Färdväg: Malmö C – Arlöv (GC-vägen viker av vänster ca200m innan den stora rondellen) ut efter Lommabukten genom Lomma upp till Bjärred. Sedan valde jag att korsa motorvägen och upp till Löddeköpinge, och där NNV-kurs genom Hofterup – Ålstorp – Saxtorp till Häljarp. Vägen mellan Löddeköpinge och Häljarp gick till största delen på bilväg med AK3 kvalité, mindre kul sträcka. Kustvägen hade nog varit ett bättre och trevligare val. I Häljarp blev det en kort matrast för att sedan dåna på genom Landskrona upp till Glumslöv och Rydebäck, där jag tog in på B&B 100m norr om infarten till Rydebäcks Golfbana (mycket bra natthärberge). Man kan också åka på GC-vägen utefter havet vid golfbanan, vilket jag rekommenderar.

Dag 2 fortsätter jag upp till färjan i Helsingborg och tar mig över till Helsingör och fortsätter min inlinestur med kurs S, mot Köpenhamn. Första 10km från Helsingör hade väl mer att önska för en inlinesåkare, brist på bra GC-vägar och stundtals dålig asfaltskvalité. Vid Vedbäck på krönet till en utförsbacke går GC-vägen in 90-grader höger, och innan järnvägen så är det en ny GC-väg som går parallelt med spåren. Efter ca 8-9km kommer man ut på stora vägen igen vid Klampenborg. Sen kan man njuta av havsutsikt medan man rullar ner mot Köpenhamn, som man då bara fortsätter rakt fram in genom staden på väl tilltaget cykelkörfält tills man tror att man har kört för långt, men då har man lika mycket kvar genom stan. Till slut så kom jag fram till Hovedbangården efter en mysig tur genom Köpenhamn med trevliga cyklister som sällskap.

Avrundar denna tvådagarstur med en tågresa tillbaks till Malmö.

Väder: Dag 1 NV vind 5-6m/s mulet men uppehåll från regn.
Dag 2 V vind 4-5m/s växlande molnigt och sol uppehåll från regn.
Incidenter: Inga

Kolla in Christers färdväg här !