I helgen avgörs Le Mans 24h Rollers. Stockholm Speedskaters skickar ett oerhört starkt lag!

Sthlm Speeds lag till Le Mans 24h 2008. Arkivfoton: Ulf Haase.
Jon Jogensjö, Mårten Ajne, Patrik Permats, Måns Diedrichs, Sven Rudberg, Johan Cerne, Erik Rosengren, Jonas Olofsson, Ulf Haase och Håkan Landin – 10 av Stockholm Speedskaters absolut snabbaste ungdomar!!
Arkivfoton från Mallorca, KM, Varberg och Motala: Ulf Haase.

10 åkare från klubben har i ett privat initiativ gått samman om anmälningsavgiften och ställer upp i veteranklassen (35 år +).
Tävlingen som är en 24-timmarsstafett med max 10 deltagare per lag går av stapeln 28-29 juni. Det finns även en soloklass.


Tävlingen genomförs på den klassiska racerbanan:
http://www.24rollers.com/renseignements/plan_circuit.html
Ett varv är ca 4,5 km.

Startproceduren när 24-timmarsloppet körs med racerbilar är att förarna, som står på ena sidan av banan, vid startskottet rusar fram till sin bil, startar den och kör iväg. Inlineåkarna är inte sämre:
http://www.24rollers.com/photos/photo1.jpg 

Klassisk racermiljö:
http://www.24rollers.com/photos/photo3.jpg

Det är vanligt att man samlar ihop åkare från flera klubbar till ett lag, t ex bestod laget som segrade i veteranklassen förra året av åkare från sju(!) olika klubbar. Därför känns det extra roligt att vi fått ihop ett “äkta” Sthlm Speedlag. Rekryteringen blev klar veckan efter Vértex 24h (men anmälningsavgiften betalades redan i oktober).

Det enda som är tråkigt är att vi missar tävlingshelgen i Varberg (lördag inlinebanan, söndag 60 km väg).

Artikeln publicerades tidigare (april) av Ulf Haase men har nu omredigerats något och publicerats igen av Jan Herrström.