Resan till Flaeming-Skate

Flaeming skate april 2008. Foto: Ulf Haase. Foto: Ulf Haase 

Tack för en mycket trevlig helg allesammans som var med på resan till Flaeming-Skate!
Makalösa turer i farter man bara kan drömma om på en asfalt som får mitt parkettgolv här hemma att se ut som baksidan av månen! När jag satt på planet hem började jag fundera på när under sommaren jag kunde klämma in en återresa till detta fantastiska Inlinesområde. Vi får väl se om det går. Är rätt säker på att jag inte är ensam om just dessa funderingar ha, ha!

dsc08343_b.JPG
Christina Wahlstedt och Janne Andersson, Stockholms Speedskaters fina fixare!

Stort tack Janne Andersson och Christina Wahlstedt för ert otroliga engagemang och er jäkla förmåga att kunna fixa till ett lyckat arrangemang. Imponerande! Tror att alla kan skriva under på det.

Mycket Inlinesåkning blev det som sagt. Det var någon som räknade ut att vi i genomsnitt hade kört 15 mil per person och att det utslaget på alla skulle bli nästan 500 avverkade mil!!! Några vet jag kom upp i 27 mil faktiskt. otroligt! Under söndagen var vi ett stort gäng som åkte en sträcka på närmare 7 mil i ett tempo jag aldrig varit med om. Personligen vred jag ur alla de krafter jag hade inombords för att inte bli avhängd, vilket var nära förestående vid ett flertalet tillfällen under denna trip. Som tur var blev det fikastopp med kaffe, apfelstrudel och en klick grädde samt en välbehövlig lunchpaus “mit den schnitzel, kartofeln und ein grosse biiiiir jahwoll (ursäkta min tyska), som räddade mig från att bli avhängd! Det var väl bara Björn Larsson som hade lite svårt att hänga med men vi väntade snällt in honom vid flera tillfällen, för man överger ju inte en lagkamrat i första taget. Mera gröt Björn så ska du se att det ordnar sig ;-).

Patrik förresten, det kändes som om jag leder vadet (hemligt) när jag tittade mig själv i spegeln och sedan såg dig vid flygplatsen. Spännande värre Patrik och dyrt kan det bli för dig i slutet av april (internt och jag ber om ursäkt för det men jag kan inte låga bliiii).

Ja, ja vi får berätta mer i någon rapport framöver för er andra som inte var med om vad vi upplevde här nere, med risk för stor avundsjuka och svår längtan. Det togs mängder med bilder och filmer och om jag känner det här gänget rätt så lär det inte dröja länge för än dessa bilder dyker upp här och på andra ställen för er att titta på. Vi ska göra allt för att hålla er informerade.

Nu ser vi fram mot breddlägret i Ö–rebro i slutet av april dit 60 glada Inlinesentusiater beger sig för att få del av Barry Publows och Aaron Arndts goda kunskaper i området. Dessutom väntar många roliga motions- och tävlingslopp i vår, sommar och höst. En del är klara och utlysta på tävlingskalendern, andra kommer snart upp på den. Håll speciellt utkik efter tävlingarna i Varberg och Karlstad bland annat, samt Alliansloppet men glöm inte att anmäla er till vår egen tävling Nationaldagsspelen!!. Mer om den tävlingen snart.

Ut och kör hårt men se till att njuta också. De flesta gång- och cykelbanor är väl sopade vid det här laget så det är bara att stå på. Ett tips – blunda inte och tro att ni är i Flaeming Skate, det kan sluta i ett dike eller invecklad i någon mötande cyklist.

Go, go, go!!

///Janne Herrström eller som en del säger – Kungen!

😉

Nedan finns Rudi Eichlers bilder:

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Ulf Haase med Rudi Eichlers kamera.

Flaeming skate, april 2008. Foto: Rudi Eichler.