Skridskons och rullskridskons kanske viktigaste möte någonsin – Verksamhetskonferens 12-13 april i Ö–rebro!

Svensk skridsko, inom alla disciplinerna hastighetsskridsko, långfärdsskridsko, short track och rullskridsko, lever under något som kan betecknas som ett existenshot. Idag sker inte tillväxt inom någon av dessa skridskogrenar genom egen organisk tillväxt där vi kan rekrytera barn och ungdomar som inte idrottar eller som har tid över för fler än en idrott. Idag inom alla idrott kan man betrakta rekrytering av barn och ungdomar som rivaliserande! Ska vi rekrytera någon så sker det på bekostnad av någon annan idrott som får stå tillbaka. Detta är ett enormt problem för skridskon som redan lider av bristen på ledare, pengar och arenor.

Skridskon måste verka på samma villkor som alla andra idrotter idag vilket i stort sett innebär att vi måste hitta en linje, en egen väg eller vad man nu vill kalla det för som särskiljer oss från all annan idrott som tar vår uppmärksamhet från skridskon. Vi måste bygga ett nytt varumärke av svensk skridsko och erbjuda något som attraherar barn, ungdomar och deras föräldrar, som utgör en viktig beslutskugge i valet av barnens idrottande. En oerhört svår nöt att knäcka så klart. Det är kring dessa frågor man nu vill samla hela skridskosverige kring i Ö–rebro den 12-13 april. Vi i Stockholm Speedskaters borde givetvis vara med och påverka denna framtid men tyvärr har vi ingen representant på plats. Vi kommer att författa ett inlägg som vi hoppas kan uppmärksammas på detta möte. Du i klubben som känner sig manad att delta kan ta konktakt med förbundskansliet så fort som möjligt.

Det här står att läsa på förbundets hemsdsida:

Verksamhetskonferens 12-13 april i Ö–rebro
Häng med svensk skridsko från NULÄGE, hur mår vi egentligen, till NYLÄGE, var vill vi vara om 10 år? “Ett arbete med bäring mot förbundsmötet 2009”. Så löd den inledande texten vid inbjudan till årets Verksamhetskonferens. Det var många som antog uppropet och anmälde sig till konferensen. Vi hoppas och tror att helgen den 12-13 april kommer att ge oss en början till framtida riktlinjer för Svensk skridsko.

Deltagarlista

Program
Lördag 12 april
10.30 Konferensen börjar
12.00 Lunch
13.00 Konferens
15.15 Kaffe
15.40 Konferens
18.00 Kaffe
19.30 Middag

Söndag 13 april
08.30 Konferens
10.00 Kaffe
10.15 Konferens
12.30 Lunch

Välkomna!