Stockholm Speedskaters arrangerar Inlinestävlingen i Nationaldagsspelen för 4:e året i rad!

nds.jpg
www.nationaldagsspelen.se

Nationaldagsspelen går, som namnet antyder, av stapeln på självaste nationaldagen den 6:e juni. Sedan starten för 4 år sedan är Stockholm Speedskaters med och arrangerar de olika Inlinesloppen bland de övriga 20 idrotter som finns representerade inom Nationaldagsspelen. Nationaldagsspelen kan liknas vid ett OS i miniformat. Alla tävlingar utföres och avgörs mitt i stadsdelen Hammarby Sjöstad under en och samma dag. De planerade Inlinesloppen är desamma som förra året, 23 km, 11 km och ett barnlopp på 1,5 km. De längre sträckorna är uppdelade i dam- och herrklasser i motionslopp och elitlopp. Nytt för i år är att Sundbybergs IK Skidor är med och arrangerar ett rullskidlopp på samma bana som vi Inlinesåkare åker på. Dock inte samtidigt. Arrangören av Nationaldagsspelen håller som bäst på att forma årets tävling och inom kort så släpps all inflromation på www.nationaldagsspelen.se.

Vi hoppas att startfältet blir runt 200 till 300 startande barn, ungdomar, motionärer och elitåkare.

Vi återkommer med information om när Nationaldagsspelens hemsida ligger uppe med alla information om årets tävlingar.

///red.