Men kolla! Arnauld Gicquel frågar Janne Herrström om råd!

janne-med-arnauld-o-nico.jpg

Javisst! Blev som ende utomstående Inlinesåkare inbjuden att vara med och träna en stund med Arnauld Gicquel, den franske världsåkaren som för tillfället är Tysklands förbundskapten på Inlines…

På Flaeming Skates rundbana söder om Berlin tränade Arnauld några av Tysklands landslagsåkare på både herr- och damsidan. När den här bilden togs i en paus, tränade man på var man bäst gör ett ryck på en ovalbana. Tempot var högt och man gjorde rycken vartannat varv. Herrar och damer körde tillsammans och jag låg bakom packet av landslagsåkare och…eh…försökt hänga på. Här frågade Arnauld mig om hur jag såg på träningsupplägget och om vi gjorde likadant på våra banor i Sverige (!?) och om jag hade några idéer på bra ovalbaneträningsupplägg. Jag svarade att frågan var en fråga som han skulle få ett bättre svar om han frågade om 5 till 10 år framåt i tiden. Han erbjöd sig på stående skrilla att komma till Sverige i sommar och träna med oss tjockis…eh…svenskar! Efter träningen bestämde vi oss för att ta kontakt med varandra i början av 2008 för att se om det fanns en möjlighet att förverkliga den idén. Mannen bredvid Arnauld heter Nico Wieduwilt och tillhör Zepto-teamet när han inte kör för tyska landslaget. Trevlig prick han också!

Va, om jag hängde med? Ja, vad tror ni……

🙂

///Janne Herrström (han med den vita t-shirten och med en något tyngre kropp än alla andra på denna bild). Någon gång ska jag presentera detta Inlines-mecka i text och bild!