Skriv under för mer idrott i skolan!

sv-sportforum.jpg

Vi har sagt det förrut och nu säger vi det igen – värna om idrotten i skolan! Därför uppmanar vi alla medlemmar i Stockholm Speedskaters att hjälpa Svenskt Sportforum i deras kamp för mer idrott i skolan. Du kan bidra till detta genom att skriva under ett nationellt upprop på deras hemsida. Så här står det på Svenskt Sportforums hemsida

Mer idrott i skolan
Vi har fått nog. Vi accepterar inte längre att politikerna tar bort skolidrotten, stänger parklekarna och försummar anläggningar för sport och friluftsliv. Vi gör det enkelt för våra kära folkvalda: Vi kräver en (1) timme idrott per dag för alla skolelever!
Alla undersökningar som har genomförts pekar på samma resultat. De barn och ungdomar som har tillräckligt med skolidrott förbättrar sitt resultat i alla kärnämnen som svenska och matematik. Att de mår bättre och blir friskare säger sig självt. Dessutom grundläggs vanor som de har nytta av i resten av livet. Håller du med oss? Skriv under vår protestlista. När vi har fått ihop tillräckligt med namnunderskrifter går vi till regeringen och riksdagen och kräver en ändrig av skollagen.

Hjälp våra barn och ungdomar genom att skriva under!”

FÖ–LJ DENNA LÄNK OCH SKRIV UNDER DU OCKSÅ!

///red.