Fint gäng jag känner sympati för!

angvalt.jpg
Maskiner vi gillar!

Där jag bor, i Bromma utanför Stockholm, lever vi under knappa resurser beträffande hög kvalitet på asfalt.
Kanske inte ett problem för välfärden i Sverige men ett problem för oss som älskar att åka Inlines.

Alla mina träningspass som oftast har sin start från huset där jag bor och sin vändpunkt någonstans ute på Mälaröarna, slutar som oftast med att jag uptäcker en kilometer innan jag slutligen når mitt hem igen att jag faktiskt tog en allt för lång sträcka för mitt träninspass och att benen knappt bär mig hem. Till saken hör att just den sista kilometern består enbart av asfalt som man kan tro att när man väl åker på den egentligen befinner sig öster om Addis Abbeba i Etiopien. Det är mördande för hela kroppen och man tar sig knappt fram. Det jobbigaste med just den saken är att på just denna väg passerar det en massa människor, var av många jag känner, och de får ingen vacker syn att fästa blicken på när jag kommer åkandes. Fasiken, man vill ju marknadsföra sig själv och sporten men man ser mest ut som en nybörjare som tror att man genom snygga och snabba kläder, balla sportgalsögon och dyra Inlines blir en duktig Inlinesåkare av det skälet. Misslyckat värre varje gång kan jag meddela!

Gatan jag bor på heter Vultejusvägen och har sedan urminnestider varit en gata man skäms över på gatukontoret. Ett lapptäcke med stora hål i och grov konstig asfalt fylld av sprickor, gupp och grus.

Men så igår så förändras hela mitt liv…

Plötsligt står det en massa gula maskiner ute på gatan och en massa gubbar i gula kläder. Asfaltsbolaget hade kommit till stan, hurra!

Till min stora lycka så gjorde de om Vultejusvägen till en Inlinesbana och allt för min skull. Vilka killar och vilket företag Svensk Markservice är!! Jag bockade och bugade inför dessa gudar och frågade om de hade för avsikt att täcka hela Vultejusvägen med detta svarat guld. Japp, sa de och jag gick ner på knä och grät en skvätt. De kollade på varandra, tog sina spadar och gick.

asfaltslaggare.jpg
Fina killar i fina gula kläder. Asfalstgudarna tog sig ner på jorden igen!

Av någon speciell anledning kom jag just på att företag som lägger asfalt är inrättningar jag känner stark sympati för och något vi inom klubben borde stödja. Varför inte den 1 maj 2008 förslagsvis! Låt oss rulla i gemensam procedur ut med Vultejusvägen under parollen – Hit med asfalt till vår stad, så blir Janne Herrström glad!

Ja, eller någon annan käck paroll kanske…

Hur som helst, nu kan jag äntligen avsluta mina pass värdigt, stilfullt och elegant och mina grannar och övriga som ser mig passera kommer nicka mot varandra och säga -ja, den där sporten ser trevlig ut och man kanske skulle prova själv…å vem är den läckre bakom sportglasögonen?

…hrm….

fin-asfalt.jpg
En fil klar på morgonen. På kvällen var även den andra filen klar och hela Bromma Kyrka och Norra Ängby firade natten lång.

// Jan K Herrström