Stockholm Speedskaters klubbmästerskap 13/10. Kör 10 km, 20 m eller 40 km!

km-2007-logotype-final.jpg

För tredje gången i ordningen arrangerar vi STHLM SPEED klubbmästerskap. Lördagen den 13 oktober ska du bege dig ut till Mälaröarna för att träffa alla dina klubbkamrater, tävla mot dem och äta Svens hembakta bullar (bara av den anledningen vill man ju vara med)!

Klubbmästerskapet är till för ALLA medlemmar och du kan välja mellan att köra 1000 m sprint eller någon av distanssträckorna 4 mil, 2 mil eller 1 mil. Men för att vinna klubbmästerskapet måste du köra sprinterdistansen och 4-milssträckan. På de kortare sträckorna korar vi Lilla Klubbmästaren och Minimästaren. Nytt för i år är Juniorklassen som kör 300 m sprint och 2 km distanslopp.

Vi uppmanar nu alla medlemmar att ställa upp i klubbmästerkskapet, inte minst för att bara få träffa andra klubbmedlemmar men också för att snacka Inlines och skridsko och samtidigt få en sista genomkörare innan vintern! Och självklart så lovar Sven Rudberg att bjuda på sina goda, berömda hembakta bullar till kaffet!

Hjärtligt välkomna!

Hela programmet och hur du anmäler dig hittar du här!

INFORMATION KLUBBMÄSTERSKAPET 2007

Här har du inbjudan som PDF, om du hellere vill ha det (här finns även en banbeskrivning, karta och lite sköööna bilder från förra året):
inbjudan-km-2007.pdf

Dag
Lördagen den 13 oktober 2007

Tid
Kl 12:00

Plats
Konsum Svartsjö Färingsö/Svartsjölandet i Ekerö Kommun (se bifogade karta i PDF-filen längre upp på sidan)

Tävlingsdistanser Seniorer
– 1000 m sprintlopp – individuell start

Start kl 12:30.

Sprintbanan startar en kilometer från målområdet och går mot målområdet som utgör samlingsplatsen för alla deltagare. Varje start sker med en minuts mellanrum.

– 40 km distanslopp – masstart
– 20 Km distanslopp – masstart
– 10 km distanslopp – masstart

Samtliga distanslopp startar samtidigt kl 14:30.

Banan går mellan Konsum vid Svartsjöslott och vänder cirka 200 meter från korsningen vid Skå Kyrka. Sträckan mäter 10 km fram och tillbaka vilket innebär fyra vändor på 40-kilometersloppet.

Damer och herrar kör samtidigt men vi delar upp dem efteråt i en damklass och en herrklass. Det vill säga om vi blir minst 3 damer i varje klass. I annat fall ingår damerna i herrklasserna.

Tävlingsdistanser Juniorer
– 300 m sprintlopp – individuell start

Start kl 13.45.

Sprintbanan startar 300 m från målområdet och går mot målområdet som utgör samlingsplatsen för alla deltagare. Varje start sker med en minuts mellanrum.

– 2 km distanslopp – masstart

Start kl 14:15.

Distansbanans start är vid start- och målområdet och går sedan bort en kilometer i riktning mot Skå Kyrka t/r.

OBS! Du väljer själv vilken sträcka du vill köra. Vill du bli klubbmästare, Lilla Klubbmästare, Minimästare eller Juniormästare måste du köra sprinten också.

Nummerlapp
Samtliga deltagare ska ha hämtat ut sin nummerlapp senast kl 11:30 Efter den tidpunkten stänger vi nummerlappsutdelningen för att förbereda sprintstarten, så kom i god tid.

Tidtagning
Tidtagning kommer att ske manuellt vid sprintloppet och för distansloppet kommer videokameror att nyttjas för tidtagning och placering. Inga ifrågasättanden av tidtagningen kommer att beaktas.

Anmälan
Anmälan sker till compete@speedskaters.se senast måndag den 10/10. Uppge vilken distans du tänker köra.

Prisutdelning
Sker på klubbanketten senare på kvällen (se separat inbjudan).

Resultatlista
Resultaten presenteras på denna sida tisdagen efter tävlingen genomförts

Ö–vrigt
För att bli officiell klubbmästare måste du anmäla dig till 40-km-loppet och sprinten. För att bli “Lilla klubbmästaren” så måste du anmäla dig till 20-km-loppet och sprinten. För att bli “Minimästare måste du anmäla dig till 10-km-loppet och sprinten. För att bli juniormästare måste du köra både sprint och distans.

Poängberäkning utifrån placering gäller för att vinna en mästartitel. Vid lika poäng vinner den som placerat sig bäst i distansloppet.

Väljer du bara att köra ett lopp så kan du inte vinna en titel men dock själva loppet.

Vi bjuder samtliga deltagare på kaffe och Svens hembakta bullar.

OBS! Medtag egen dryck. Inga vätskekontroller kommer att finnas.

OBS 2! Alla deltagare kör på egen risk. Gällande trafikregler gäller för samtliga
deltagare.

Alla måste bära hjälm.

Här är start- och målområdet!

Nu kämpar vi, nu har vi kul och må bäste man och kvinna vinna!

Mvh
Tävlingskommittén