Johan Håmås, Stockholm Speedskaters, tog hem segern i Alliansloppet 56 km i Trollhättan! (Uppdaterad 19/8)

dscf1129.jpg
Johan Håmås, Stockholm Speedskaters, vinnare av Alliansloppet 56 km. Tomas Braunerhielm, SATS Team Rollerblade knep 2:a-platsen och Mats Brus från samma klubb fixade 3:e-platsen. Foto: Stefan Håmås.

Javisst! Johan Håmås vann de 56 brutalt långa kilometrarna i Alliansloppet i Trollhättan över Tomas Braunerhielm från SATS Team Rollerblade. Mats Brus, också han från SATS Team Rollerblade knep 3:e-platsen i en spurtduell mot våran egen Staffan Bergvall! Stort grattis Johan till ännu en meriterande seger!

Johan gjorde det igen

Johan Håmås direkt efter målgång i Trollhättan. Foto Erik Rosengren.

Björn Drakenward kom på 5:e plats strax bakom Mats och Staffan. Sven Rudberg knep 6:e-platsen och Janne Herrström kom 8:a. Vi har försökt ta oss in på resultatlistan på Alliansloppets hemsida men det verkar som om det är fler som gör samma sak och ännu så länge har vi inga placeringar eller tider rapportera. Vi vet att Johan Håmås tid blev 1.52 tim. Även Erik Rosengren åkte men blev smått sjuk under loppet och var tvungen att bryta tyvärr. Det samma gällde även Björn Andersson som bröt på grund av kramper och ryggbesvär.

Ett stort glatt och överraskande utropstecken för Staffan Bergvall som gjorde sin bästa insats någonsin i Inlinessammanhang när han knep 4:e-platsen! Mycket imponernade och väldigt roligt för dig Staffan och för klubben. Urstarkt gjort Staffan! Stort grattis till dig och alla ni andra i Stockholm Speedskaters som åkte denna tävling.

Staffan trött och lycklig

Staffan Bergvall, trött och lycklig efter en finfin 4:e plats. Foto Erik Rosengren

Banan var brutalt kuperad och började med en lång backe på minst 500 meter med 60 meters stigning. Lite väl tufft för en Inlinesåkare med tanke på att vi åkte två varv. Hua! Det blåste bitvis kraftigt och vid vändningarn fick man motvind hela vägen hem. Hur jobbigt som helst!

Kungen på väg mot mål

Janne Kungen Herrström på väg mot mål. Foto Erik Rosengren.

Tomas och Johan

Tomas Braunerhielm och Johan Håmås diskuterar loppet efter målgång. Foto Erik Rosengren

Drakis pustar ut

Björn Drakenward rullar in på en 5:e plats. Foto Erik Rosengren

Mats och Gunder

Mats Brus (Team Sats Rollerblade)  och Gunder Boström (Skellefteå AIK Cykel). Foto Erik Rosengren.

En inlinesstjärnas vardag

Efter loppet var det bara att ladda upp med näring och sätta sig i bilen för att köra till Varberg och stundande SM-tävlingar. Foto Erik Rosengren.