Inlines-SM på bana flyttat och komprimerat till en dag till förmån för Alliansloppet!

Varbergs RSK som står som arrangör av Inlines-SM (kortbane-SM) fattade under söndagskvällen beslut att ställa in lördagens inledande distanser på SM.
Man flyttar dessa från lördagen den 18 augusti till söndagen den 19 augusti till förmån för det populära Alliansloppet som går lördagen den 18 augusti i Trollhättan.
Inlines-SM går nu bara på söndagen den 19 augusti. Ett mycket bra beslut för alla Inlinesåkare i Sverige.

Läs mer på Skridskoförbundets hemsida.

Vi i Stockholm Speedskaters vill nu  slå ett slag för båda loppen – Alliansloppet med sitt 56 km långa lopp och för Inlines-SM som går på Varbergs ovalbana. Att köra ovalbana är väldigt roligt och lite annorlunda. Alla kan vara med på SM. Det är inte så att man måste vara i toppform för att delta. Vem som helst kan vara med oavsett hur bra man är. Arrangören, rullskridskokommittén och Svenska Skridskoförbundet vädjar nu till alla rullskridskoåkare i Sveriges samtliga klubbar att gå man ur huse och delta. Det är viktigt för sporten och dess framtid!

Det fina med dessa två lopp är att Alliansloppet som går i Trollhättan är ju rent geografiskt ganska nära Varberg, därför är det ju ett ypperligt tillfälle för den som gillar att åka Inlines att få till en hel helg med bara Inlinesåkning. Kom nu och ha roligt och gör det tillsammans med övriga medlemmar ur Stockholm Speedskaters. Ju fler vi blir desto roligare är det!

Om du planerar att delta på Alliansloppet, SM eller kanske båda, meddela då Jan Herrström.

DISTANSER PÅ SM (ovalbana som mäter 200 m)

Start kl 10.00
Avlsutning kl 16.00

Elit
200 m
500 m
20 000 m
(10 000 m är borttaget ur programmet)

Veteranklasserna
200 m
500 m
10 000 m
(5 000 m är borttaget ur programmet)

Stafett
Körs i klubblagform

///Janne Herrström