Vi fick en kopia av Johan Håmås på en rapport som gick till Jönköpingsposten

Om ni inte visste det så är Johan Håmås en rätt så känd idrottsman i Jönköping och det är ju lite extra kul då att han tävlar för vår klubb…
Måste se rätt kaxigt ut att komma med vår logotyp över bröstkorgen när han far kors och tvärs genom Jönköpings centrum, numera åtföljd av Björn Andersson och Mikael Carlsson också de tälvandes för Stockholm Speedskaters. Ja, vi har ju en till medlem där nere, Peter Åverling, men han håller mest till i en mycket liten avkrok strax öster om Jönköping som heter Habo. Habo är mest känt för…ja, ingenting tror vi faktiskt. Fast där forsar i alla fall Peter Åverling genom Habo Centum, även han med vår logotyp på bröstet. Det tar cirka 7 sekunder ungefär 😉

Något vi har missat gott folk ,är ju att Björn Andersson deltog på Eurosports uppvisningstävling i Motala också! Björn, vi ber så mycket om ursäkt för att vi missat dig men informationen om det kom just med Johans mejl som vi publicerar här! Grattis till 6:e-platsen Björn! Vi är stolta över att du tävlar för oss och ingen annan 🙂

Här är Johans rapport:

Hej,

Här kommer en rapport från tävlingar i Motala den 13 juni (uppvisningslopp i samband med Vätternrundan), samt Nordiska cupen deltävling 3 i Karlstad som gick den 16 juni.

Tävlingen i Motala var ett samarangemang med ett antal andra olika sporter, bl.a. GP lopp på Cykel. Tävlingen kördes nere vid Vätterpromenaden i Motala och gick på en bana som var 850 meter lång. Banan innehöll en brant backe på varje varv som var jobbig. Banan hade formen av en rektangel (3 kvarter). Tävlingen var av typen 30 minuter + 3 varv. Det var 3 spurtpriser inlagt under loppet för att man inte skulle ligga på latsidan under första delen av loppet och sedan köra hårt enbart på slutet. Efter 10, 15 och 20 minuters åkning inföll spurtpriserna i loppet, som gav 300 kr för varje gång. Min taktik var givetvis att försöka vinna loppet och jag därför valde jag att inte bry mig om spurtpriserna under tävlingen. Däremot försökte jag efter varje spurtpris att rycka ifrån de övriga åkarna i loppet, men det lyckades jag inte med. Efter 20 minuters åkning var det endast jag och Johan Olsson från Karlstad som orkade med att hålla farten uppe i loppet och det blev en hård spurtstrid mellan oss två på upploppet. Jag lyckades vinna med ca: 2 meters marginal och tog hem segerpremien på 3000kr. Daniel Friberg kom 3:e plats och Björn Andersson, även han från Jönköping och även tävlandes för stockholm Speedskaters, kom på 6:e plats.

Se bild IMGP0444.jpg från målgången där jag vinner före Johan Olsson Team Rollerblade, Karlstad

Rapport från deltavling 3 i Nordiska cupen i Karlstad 070616:

Den tredje deltävlingen i den Nordiska cupen genomfördes i ett soligt Karlstad på lördagen. På förmiddagen kördes 500meter heatlopp och 1000meter på en parkering. Banan mätte 200 meter. På 500 meter kom jag på 2:a plats efter Daniel Friberg från Team Rollerblade. Jag fick en dålig start och kom iväg på 4:e plats i starten men lyckades köra upp mig till en 2:a plats.

På 1000meter gick det desto bättre, jag fick ganska bra start och låg på 3-4 plats under de 3 första av totalt 5 varv. När det återstod 1,5 varv gick jag upp på 2:a plats bakom Friberg och när det var ett halvt varv kvar gick jag om Friberg i utgången i näst sista kurvan. Jag gick då in först i sista kurvan och klarade hålla det in i mål och vann 1000 meter.

På eftermiddagen gick Karlstad stadslopp 10 km mitt i centrala Karlstad med massor av åskådare. Detta lopp ingick som deltävling i den nordiska cupen. Det var 600 deltagare i inlinesklassen och flera 1000 i löpklassen. Loppet gick i rasande fart från start eftersom Team Rollerblade drog upp ett högt tempo direkt. Efter 1,5 km gjorde Johan Olsson ett ryck och det var endast jag som orkade hänga på. Vi fick en lucka på 20-30 sekunder till 3 andra åkare, Daniel Friberg (Motala, Team Rollerblade), Gunder Boström (Skellefteå) och Thomas Braunerhielm från Team Rollerblade (Karlstad). Johan Olsson drog hårt i täten och jäg hjälpte till för att hålla de övriga bakom oss. Mot slutet närmade sig Daniel Friberg så jag fick hålla tempot uppe för att inte Team Rollerblade skulle få övertaget och vara två mot mig i spurten. När vi kom in med 500 meter kvar till mål gjorde jag ett ryck i en högerkurva och lyckades vinna spurten med 5 meters marginal. Daniel Friberg blev trea, 15 sekunder efter.

nc-karlstad.jpg
Bild tagen från 500 meter semifinal i Nordisk Cup 3 på förmiddagen i Karlstad. Johan ligger här på 2:a plats efter Gunder Boström, Skellefteå AIK.

eurosport-2007-motala.jpg
Här vinner Johan Håmås, Stockholm Speedskaters, mot Johan Olsson, SATS Team Rollerblade, i uppvisningstävlingen som Eurosport anordnade i samband med Vätternrundan i Motala.

Här hittar du fler bilder:
http://picasaweb.google.com/johan.hamas/KarlstadNC3070619
http://picasaweb.google.com/johan.hamas/TVlingIMotala070613

MVH Johan Håmås, Jönköping, tävlandes för Stockholm Speedskaters.