Åland Maraton, 8 september, får en ny bansträckning! (uppdaterad)

aland-maraton-svensk-version.jpg

OBS! NY INBJUDAN INLAGD. DEN GAMLA VAR TYDLIGEN FELAKTIG ENLIGT ARRANGÖ–REN!

Åland Maraton och Halvmaraton får en ny bansträckning.
Det här maratonloppet ska ni åka på! Dels för att det är ett mycket bra arrangemang och dels för att Stockholm Speedskaters har en tradition att delta på denna tävling. Vi har också bärgat hem ett antal medaljer i 42-km-klassen och 21-km-klassen tidigare år.

Den gamla banan gick från ytterkanten av södra Mariehamn och i en ganska rak banan söderut. Den nya banan följer samma sträckning som klassiska Åland Marathon (löpartävling) och tar dig först ut genom Mariehamns norra stadsdelar för att sedan efter Svibybron komma in i kommunen Jomala och vidare ut mot den åländska landsbygden. Vändningen i maratonloppet sker i Frebbenby och i halvmaratonloppet vid Svinryggen.

aland-maraton-2007-svensk-verison.pdf

aland-maraton-2007-finskverison.pdf

///red.