Stockholm Speedskaters förstärker sin elit-trupp med Björn Andersson!

bjorn-andersson.jpg
Björn Andersson, klubben senast tillskott på elitnivå. Björn tränar nu för full tillsammans med Johan Håmås hemma i Jönköping.

Stockholm Speedskaters senaste medlem heter Björn Andersson. En 24-årig elitidrottsman som nu kliver rakt in i klubbens elit-trupp!
Björn har via Johan Håmås, klubbens idag bäste Inlineåkare, blivit inbjuden att tävla för klubbens räkning! Han är inget nytt namn inom Inlinecirkusen. Redan 1999 tävlade Björn som junior och tampades om pallplaceringarna mot självaste skridskostjärnan Joel Eriksson från Göteborg. Björn har har ett antal junior-SM-tecken på Inlines och han dessutom deltagit på två stycken Junior-EM. Björn är en sann idrottsman vilket också visat sig inom rullskidsporten, som är på stark frammarsch i Sverige. Förutom sina Inlinemeriter så har han lyckats med att knipa några JSM medaljer på rullskidor och som landslagsman skejtat in hela 4 st JVM guld på rullskidor, 1 st VM silver i stafett ihop med Johan Håmås och dessutom vunnit den totala världscupen för juniorer.

Imponerande!

Björn bor i Jönköping. Är, som ni förstår av ovan nämnda meriter, längdskidåkare sedan barnsben, så konditionen ska nog finnas där enligt honom själv. Han slutade att tävla på Inlines för ett par år sedan men känner sig nu heltänd på att tävla igen och då för Stockholm Speedskaters!

Björn! Vi tackar för det och vi hälsar dig varmt välkommen till Sveriges i särklass elegantaste idrottsklubb – Stockholm Speedskaters!

///red.
PS. Det ryktas om att det kommer ytterligare ett stjärnskott till klubben som ska tävla för oss i höst. Även han hör hemma i Håmåsland. Förutom Johan Håmås, Björn Andersson och den hemliga nykomligen i höst, så har vi ju sedan tidigare Peter Åverling som medlem i klubben. Även han boendes i Jönköpingstrakten. En man som jobbar för klubben lite i skymundan kan man säga. Det är förresten Peter som ordnat så att Johan Håmås fått tillåtelse att åka inne i ELMIAS stora mässhallar och det var också Peter som ordnade så att det var möjligt att arrangera SM på Skara Sommarland 2004. Han var också den som fick klubbens förre ordförande att börja åka Inlines genom en födelsedagspresent bestånde av ett par blåa fittnessInlines av märket Rollerblade. Vad annars! :-).