Tävlingspremiär för våra ungdomar på Ö–IP

Vår klubb har en fantastisk bredd! Vid onsdagstävlingen 14 februari begick Andreas Sernbrandt, Alfred Lifwergren och Erik Lundqvist sina tävlingspremiärer.

Thomas Lundqvist fanns på plats och han har skrivit nedanstående referat men innan vi släpper loss honom vill vi passa på att tacka Esko Ekroos för att han värvat dessa framtidshopp.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  

Thomas referat: 

Det hade varit några veckor av förväntan hemma i Trångsund. Andreas, Alfred och Erik hade väntat på chansen att få pröva en hastighetstävling på skridsko. Alla tre grabbarna spelar hockey och tränar varje vecka. Tack vare Esko Ekroos har de kommit att börja med hastighetsåkning på inlines och nu också på skridsko i Stockholm Speedskaters.

Efter lite möda hade undertecknad lyckats montera de flådiga RapsV8 skenorna på grabbarnas skridskor. En kort träningskväll på V8:orna hade vi hunnit med. Nu var det dags!

Esko hämtar grabbarna i skolan i Trångsund. En närande måltid på ”Den Gyllene Måsen” gör att alla fyra är laddade.

Själv åker jag från jobbet i Kista och träffar grabbarna på Ö–stermalms IP strax efter klockan fem. Då har de hunnit med att träna några varv och några starter. Andreas som knappt hunnit stå på sina skenor tidigare ser laddad ut. Christer, Alfreds pappa, servar med drickaflaskor. Esko visar teknik och peppar. Några uppvärmningsvarv till och klockan närmar sig 18.00.

Dags för första loppet, 100m.
Alfred
ut mot en parkamrat som ser mycket proffsig ut. Starten går bra för Alfred som håller bra fart genom hela loppet och slutar på tiden 16,6! Inte dåligt för att vara första gången.

Eriks tur, även han ställs mot kvalificerat motstånd. Loppet blir i stort sett helt jämt. Erik slutar på tiden 13,2 och är rejält trött men glad över ett bra lopp.

Andreas ställer sig på startlinjen med sin parkamrat. Skottet går! Andreas slutar på 18,1, ett utmärkt resultat i sitt livs första 100m-lopp.

Drickapaus medan vi tittar på övriga deltagare. Emma Wallgren blir snabbast på 100 meter med 12,1.

Dags för 500m.
Erik
ställs mot en något äldre kille som ser mycket taggad ut. Pang! Starten går och Erik är bra med till 100m. Kanske lite för bra för i första kurvan är Erik märkbart trött och överstegsåkningen vill sig inte riktigt. Han kommer ordentligt efter. Det funkar bättre när det blir rakt igen. Erik missar lite före upploppet och tror att loppet är slut. En åskådare tipsar att så inte är fallet och så blir det fart på nytt. Erik slutar på 1.05,8

Alfred startar mot en vuxen kille. Det blir ett tufft lopp som Alfred vinner. Motståndaren diskas efter att ha genat mellan ytterspår och innerspår. Alfred får tiden 1.20,1 och ser inte särskilt trött ut. Här finns mer att hämta nästa gång.

Andreas till start. Motståndaren kommer före i starten men Andreas ger inte upp. Åkningen ser stabil och bra ut. Trots att tröttheten syns i sista kurvan klarar sig Andreas från felskär och kan till och med spurta de sista metrarna på upploppet. Andreas får 1.37,3.

Esko på startlinjen. Det syns att viljan till en bra tid finns där. Esko får upp farten bra på första 100. Kurvtagningen går fint och efter ett stabilt lopp slutar Esko på 57,2.

Bästa tiden: Sebastian Zamani som får 41,6

Som avslutning åker våra tre yngre grabbar 300m.
Starten går nu på motstående långsida och alla tre gör mycket bra starter. Strax före mål skär Erik av sitt dåligt knutna skosnöre med vänsterskridskon. Det krävs ett balansnummer för att inte gå omkull.

Tiderna på 300m:
Alfred 47,1
Erik 39,1
Andreas 51,8

Bästa tid får återigen Emma Wallgren med 30,2.

Vi Speedskaters från Trångsund firar i omklädningsrummet med var sin Pucko. Efter att ha slipat skenorna siktar alla på nästa tävling den 28 februari.

Signerat
Thomas Lundqvist

PS. Tyvärr har jag inga bilder från denna tävling. Ska försöka få med kameran till tävlingen 28 februari.