Karolin Palmertz Cerne intervjuad i Radio Stockholm i morse

I morse kl 07:10 satt Karolin i direktsändning… 

…i en studio i P4 Radio Stockholm. Programmet hette “God morgon Stockholm” och inslaget handlade om Vikingarännet där Karolin igår vann damklassen.

Tillsammans med henne i studion satt programledaren Fredrik Eliasson och Maria Movin. Karolin presenterades som proffsåkaren, Maria Movin presenterades som amatöråkaren som slog många elitåkare och som kom i mål som andra dam.

Nedan några korta brottstycken av vad som sades:  

Karolin, som nu vann Vikingarännet för tredje gången, berättade att gårdagen bjöd på mer medvind än motvind och strålande is [de flesta tycks ha förträngt de första 15 kilometrarnas sämre is som Johan Håmås beskriver i gårdagens artikel här intill, Red:s anm]. Hon sade också att hon gärna sett att Ulrica Andersson [Sthlm Speed, Red:s anm] kommit till start och att det varit roligt med en slutspurt dem emellan.

På frågan om man hinner njuta av naturen under Vikingarännet svarade Karolin att det inte hinns med men att man njuter av farten. Maria Movin värdesatte däremot naturupplevelsen mer än tävlingsmomentet.

Programledaren sade att Stockholm Speedskaters (vars åkare även vann herrklassen) är en framgångsrik klubb och Karolin beskrev den som “ett forum för folk som vill åka skridskor lite snabbare”. Naturligtvis försökte Karolin att värva Maria till klubben.