Nu vet vi hur en slipsten ska dras!

slipsten.jpg

Efter träningen igår på Ö–stermlams IP förevisades den ädla slipmetoden för 20 nyfikna medlemmar ur klubben. Björn Törnkvist från Södermalms IK berättade vad en kurva på skenan har för betydelse och vilka olika radier de har och varför. Björn gick sedan över till hur man slipar en skena och fick god assistans av Johan Magnius, som visade vilka olika typer av slipstenar som finns och vad man slipar grader med. Håkan Eriksson tog tag i saken och visade hur fint man slipar med en rund slitsten (diskusformad) och hur han valde att slipa av graderna. Även Donald Drielsma hade ett och annat att tillföra. Slipning av hastighetsskridskor eller långfärdskskridskor är samma sak. Många frågor ställdes och nu vet vi alla hur det går till. Kan konstatera att jag slipat mina egna skenor lite tokigt och inte tillräckligt ihärdigt. Men nu vet jag bättre…

Jag lider lite med alla er som missade detta – för det var så bra!!!

Tack Björn Törnkvist för att du tog dig tid och tack alla ni andra som tillförde god kunskap och även förvisade de olika slipmetoderna! 

///Janne Herrström