Det blev en hedrande 6:e-plats i lagtempoloppet på SM!

sven-oip.jpg

Sven Rudberg passerar målkameran som knappt hinner med. Sven, var har du din vita armbindel?

Stockholm, Ö–stermalms IP, Allround- och sprint SM på Hastighetsskridsko – 17/12. 

Hela loppet ser du här http://www.rudbergs.se/sven.php 
Välj filmen längst ner under rubriken “Skridskor”
.(OBS! Går bara med DivX-player).

 
Erik Rosengren, Ulf Haase, Sven Rudberg ställde sig på startlinjen utan några som helst förväntningar på sig. Det kan man inte ha på tre stycken utpräglade Inlinesåklare som står i en klass för sig när det gäller maratonlopp på skridsko (sjöisskridsko för det mesta) och som tillsammans har en medelålder på 46 år (!)
Idag var det något annat de ställdes inför. Åtta stenhårda varv på Ö–stermlams IP i lagform. På andra sidan långsidan stod Hagaströms SK. Hela läktaren höll andan när lag Stockholm Speedskaters ställde upp sig på startlinjen. Spänningen var ju olidlig och värre skulle det bli…


Startskottet gick och jakten kunde börja. Det var Stockholm Speedskaters som tog initiativet direkt. Efter ett varv ledde Stockholms Speedskaters mot Hagaström. En av Hagaströmsgössarna föll i en kurva lite olyckligt men vi tror att de berodde på deras oerhörda respekt inför vad som stod på motsvarande långsida inför starten, vilket säkert ledde till en viss nervositet som i sin tur renderade i gummiknän. Vem skulle inte bli nervös inför namn som Erik, Sven och Ulf!? Loppet stod och vägde ett tag. Ungtupparna från Hagaström mot våra raska något, men bara något, äldre rävar. Hagaström fick slita hårt men de tog sig dock samman och segade sig till slut förbi de våra som för en kvart eller så trodde att de var diskvalificerade av just den orsaken. Men speakern skrek kööör! Och då körde våra gossar vidare ända in i mål på tiden 05:39:01 min. Hade de inte stannat, som man ska enligt reglerna, så hade de säkert….eh…åkt en minut eller så bättre…och då vet man ju inte hur den här dagen hade slutat. Men det är ju bara reeeena spekulationer från min sida och inget annat.

Eller?

Att Hagaström kom näst sist och att våra tappra män tog en 6:e plats bland världsstjärnor som Johan Röjler och…..eh….ja, i alla fall, är ju en sorts merit i sig.

😉

Starkt jobbat grabbar och Stockholm Speedskaters tackar stolt arrangören Stockholms Skridskoallians, för en väl genomförd tävling!

///red.